02 de maig 2007

Desdefinicions I


Jugar amb les paraules sempre m’ha agradat, i si regires el seu significat, n’apareixen d’altres que, de vegades, s’assemblen més a la realitat:

ajunta-ment.- Capacitat "d’ajuntar-se" o aliar-se que mostren després d’unes eleccions municipals els grups polítics, aparentment allunyats ideològicament, per tal d’obtenir una porció del govern, sempre amb l’objecte lícit d'oferir un benefici als ciutadans.

cantim-plora.- Recipient molt pràctic quan es va d'excursió per a guardar-hi aigua, i a qui la motxilla li ha donat un disgust tan gran que no pot reprimir les llàgrimes.

car-gol.- Dit dels gols que marca un davanter, el fitxatge del qual puja xifres astronòmiques.

his-pànic.- Tipus de por malaltissa que envaeix certs habitants de la península ibèrica quan veuen perillar la integritat territorial.

indepen-dentista.- Odontòleg que vol anar a la seua, fart que no l’entenguin a Madrid.
Jo penjaré més desdefinicions properament, però, si voleu, me'n podeu suggerir alguna.
(Aviat us proposaré el Joc literari III i us diré quin és el "premi". Mentre, intenteu encertar els altres dos per tal de tenir més opcions).

1 comentari:

Anònim ha dit...

Bon dia, Jesús. Jugar, en aquest cas amb les paraules, és mantenir una parcel·la de la infantesa a l'edat adulta. Jo també jugo tant com puc... Enhorabona pel teu treball.