09 de novembre 2009

Llibres a 60 cèntims



En una botiga de Gràcia, llibres a seixanta cèntims. Potser algun dia, un dels meus llibres es trobi en una pila així, penso.


Com em sentiré en trobar-lo? Si el veig cansat i amb els fulls gastats, em reconfortarà el seu abandó? Haurà fruït del camí?

24 comentaris:

núria ha dit...

Segur que a la pila n'hi havia més d'un d'interessant.
Els teus llibres són interessants...l'acabes tu el sil·logisme?

Anònim ha dit...

El més curios que jo he vist va ser una botiga a Sheffield que venia llibres per pes .... agafaves els que volies (se suposo que tots ja en cami de ser "retirats" de primera linea), els pesava, i pagaves xx per kilo -
- ara no recordo el preu, només que era una "ganga" pels lectors - pero potser no tan pels escriptors :(

Brian

Gustau Moreno ha dit...

Al carrer Comtal també hi ha una llibreria que ven tot tipus de llibres, molts dels quals són nous i sobretot novel·les, per pocs cèntims.

Salvador Macip ha dit...

Trobar-te un dels teus llibres en una botiga de segona mà és un gran plaer, almenys per a mi. Vol dir que el llibre circula, que canvia de mans i que les teves paraules poden arribar a més gent. No et fas ric, però això és secundari... ;-)

Jordi ha dit...

Sé on és aquesta botiga i també tenen una taula de llibres a 1,80euros i una alta de "Varis preus".

He comprat algun llibre interessant a totes les taules.

Un llibre val el que algu estigui disposat a pagar, com sempre!

matilde urbach ha dit...

Hola, Jesús,
m'has fet pensar en una llatinada preciosa:
Habent sua fata libelli.
Els llibres tenen el seu destí.
Una abraçada

McAbeu ha dit...

Quan veig una taula d'aquestes en una llibreria sempre m'agrada remenar a veure que hi ha i SEMPRE en cau algun (moltes vegades més d'un) que m'emporto cap a casa.
Des del punt de vista dels lectors és una bona oportunitat, segur que els autors us ho mireu d'un altra manera.

Striper ha dit...

De vegades no sabem valorar el llibres prou , pero de segur que un dels teus no anira aquesta pila.

Assumpta ha dit...

Suposo que els deuen obtenir de llibreries o de proveïdors que tanquen i que prefereixen vendre'ls així que no pas desfer-se'n d'alguna altre manera.

Si jo fos escriptora, crec que em faria il•lusió que la gent llegís els meus llibres, encara que el seu preu fos només 60 cèntims... o que els agafessin de la Biblioteca :-)

I, com diu SM, trobar-ne un a una llibreria de segona mà i poder veure com s'ha anat fent vellet ha de ser una passada!! :-))

En tot cas, són llibres que, pel preu, atrauen la curiositat de la gent i així seran comprats i llegits :-)

sànset i utnoa ha dit...

Crec que és una bona iniciativa perquè cap llibre és quedi orfe.

*Sànset*

Lluís Bosch ha dit...

Et puc explicar què se sent, perquè ja m'hi he trobat. No va ser a Gràcia, sinó al Mercat de Sant Antoni. Un llibre que vaig publicar el 92 estava a la pila dels saldos. Me'l vaig comprar i va ser com un regal dels déus, una estranya picada d'ull del destí. Sincerament, em va fer feliç. Cap tragèdia.

Júlia ha dit...

Avui no tots els llibres d'ocasió són de segona mà, n'hi ha també de nous, són tan bons llibres com els altres, però el mercat demana consum constant. Molts editors s'estimen més destruir que no pas repartir els llibres per llibreries d'ocasió, per qüestió d'imatge, però més d'un noranta per cent del que s'edita, bo, dolent i mitjà, al cap de dos anys torna a ser pasta de paper.

Encara més, he trobat una edició antiga d'algun llibre a 0,60, per exemple, i que ningú no comprava, a causa, m'imagino, del disseny 'passat de moda', mentre el mateix llibre, en reedició moderna i promocionada es venia com bunyols a 20 euros, per exemple. És un món molt estrany, aquest, l'embalatge ja compta més que no pas el contingut.

assumpta ha dit...

En munteres com aquesta, sempre hi faig una ullada i de tant en tant algun cau cap a casa. El pitjor que podria passar es que seguís smpre a la mateixa pila, però si algu se l'endu tindrà una nova oportunitat en el seu destí.

Manel ha dit...

....Passats uns minuts
marcats en el vell rellotge de la vella plaça
abandonava la botiga de cachivaches
Els 7 Peus travessia de gràcia
tan vella com el vell rellotge.....

¿Podría ser la llibreria de vell Els 7 Peus?

Admin ha dit...

Els llibres mai passen de moda.

Mortadel.la ha dit...

Tibau? Podries ser una miqueta més optimista? I és que em desmoralitzes... em sents? :(

Rafel ha dit...

No és una sortida indigna. També és important que circuli de la barana d'uns dits a l'altra.

kweilan ha dit...

Esperem que sigui un camí profitós el seu.

Elisenda ha dit...

Si realment entre aquesta pila de llibres n'hi ha d'interessants (i, pel que han dit per aquí dalt, n'hi ha), no hi ha cap inconvenient perquè, de tant en tant, la cultura sigui accessible a tots*... El que em preocupa és que puguin equiparar-los a 60 cèntims tot considerant-los quelcom de poc valor... :(.

*tot i que comprenc que els escriptors també mengen...!

Eva ha dit...

La qüestió és que arribi i estigui a l'abast de tothom...
Salut!!!

Manuel Pérez i Muñoz ha dit...

M'encanta aquesta botiga. De vegades trobes autèntiques joies. Si algun dia trobes un dels teus llibres allà pots donar-te per satisfet, voldrà dir que continua en circulació perquè encara té vida.

Cèlia ha dit...

Penso que estaràs content de veure que ha estat molt i molt llegit i haurà fet la seva funció, però no t'amoïnis que un llibre no mor mai, això només ho fan els llibreters... (negoci?) A casa els llibres estan ben a recer!

Carme Rosanas ha dit...

Jo crec que t'ho prendràs amb la mateixa il·lusió amb la que alliberes un llibre de tant en tant. Camí obert, gastat de fulles o per gastar encara, qui sap?

bajoqueta ha dit...

ui no vol dir res això, igual com te diuen entre mig hi ha alguna joia. Això sí, esperem que el teu estigue a l'aparador molts dies.