17 de juny 2008

Lliçó inaugural 5a Fira del Llibre Ebrenc

El passat 7 de juny vaig tenir l'honor de fer la Lliçó inaugural de la 5a Fira del Llibre Ebrenc, dedicada al Priorat literari. Abans, em va fer la presentació Pere Muñoz, alcalde de Flix i senador.
Agraeixo aquest encàrrec als organitzadors perquè, sobretot, ha estat l'excusa perfecta per a contactar personalment amb escriptors/es de la meva comarca que, ho reconec, desconeixia, i espero que sigui l'inici de futures col·laboracions. Si voleu, podeu llegir sencera aquesta lliçó que està penjada en format pdf al Serret Blog (jo, pobre ignorant tecnològic, no sé com fer-ho).

En resum, el panorama literari prioratí és limitat i enormement desconegut, tot i que cal tenir en compte la seva reduïda població, inferior, per exemple, al municipi d'Alcanar. La poesia és el gènere preferit, de manera indiscutible, pels escriptors prioratins, potser perquè el paisatge singular de la nostra comarca convida a l'intimisme. La figura cabdal és Salvador Estrem i Fa que, tot i això, encara és desconegut per la majoria de la població. El pessimisme, la derrota i la melangia entelen gran part de l'obra d'una comarca que les ha passat magres, d'una comarca oblidada durant molt de temps pels governs i les inversions. Tant de bo tot això només sigui l'empelt d'una bona vinya literària del futur.

3 comentaris:

Jobove - Reus ha dit...

felicitats paio !!!
aviat un progama de TV

Striper ha dit...

I esperem que lliure de filoxera.

Cèlia ha dit...

Enhorabona! Una bona feina va donant els seus fruits...