26 de desembre 2008

De paper de plata

.
"Els peixos no piquen perquè l’aigua del riu, en el fons, no és més que una capa fina de paper de plata, una mica arrugat. Però més val això que res, pensa el pescador, perquè les figuretes del pessebre són de mentida i, com el Nadal, un cop s’acaben les vacances, s’emboliquen amb paper fi, i es desen."
.
"The fish don’t bite because the river is no more than a thin slightly-wrinkled layer of aluminium foil. “Better than nothing”, thinks the fisherman to himself, because the nativity scene is a pretend one and, like Christmas itself, once the holidays are over, the figures will be wrapped in tissue paper and put away once more."
.
Fragment final del conte "De paper de plata", inclòs a El vertigen del trapezista, i la seva traducció a l'anglès, regal de Sílvia Panisello i Brian Cutts.
.

7 comentaris:

rebaixes ha dit...

Aixì el fons del nostre riu és de plata? Clar que ara hi baixa... però el que ha set aquesta aigua val or, tots ho sabem.Ahir la Dolors Cubells mestra, que treballa a Mora em va fer cinc cèntims de la vostra estada per treballs a Mora, i jo tant aprop i in albis, com un mussol, clar que als vespres ja em prohibeixen l'anar en cotxe. una altra vegada serà.Anton.

Josep Lluís ha dit...

M'has fet recorar com fa molts anys, aquests riu eren producte del paper de plata de la xocolata...

Striper ha dit...

Records de rius de paper de xocolata al pesebre..

Anònim ha dit...

La meva mare ens feia el riu amb una lavativa de llauna penjada i dissimulada, que deixava anar l'aigua pel riu quan s'obria.

Ferran Porta ha dit...

Un pessebre sense el seu riu és impensable! Encara que sigui de paper de plata, també en un pessebre... lo riu és vida!

Cristina ha dit...

Quants records em porta aquest fragment...Jo alguna vegada vaig muntar el pessebre i sempre feiem servir paper de plata...

Anònim ha dit...

Molt ben triat. És un conte magnífic, entranyable, del recull.