09 d’agost 2010

Bob Esponja dixit


No cal la novel·la d'un premi Nobel, ni l'assaig rigorós de cap erudit, ni la bellesa evocadora del millor poeta, per a trobar un missatge profund; només ulls i orelles atents.

Fa uns dies, mirava superficialment un capítol de Bob Esponja (per motius evidents, les cadenes de dibuixos senyoregen a casa). Bob, pobre, descobreix que tothom ha desaparegut i es troba sol al fons del mar. S'encomana a si mateix la titànica i camaleònica tasca d'assumir els papers de tots els companys, fins que cau rendit i es lamenta: "és impossible substituir a tothom, mai no tornaré a ser feliç."

10 comentaris:

Elfreelang ha dit...

ja veig que s'amaguen perles veritables fins i tot en els dibuixos animats...

sànset i utnoa ha dit...

Gran frase.

Més si tenim en compte que ve d'una esponja.

*Sànset*

Gustau Moreno ha dit...

És un error pensar que Bob Esponja només és una sèrie infantil. És un altre exemple d'animació per a adults que ha acabat triomfant entre els més menuts.

Salvador Macip ha dit...

Quanta saviesa popular en els dibuixos per nens!

Joan Guasch ha dit...

Suposo que algun guionista hi ha per aquests mons de déu que prova de col·locar alguna idea en un dibuix animat. Dels que han anat passant per casa (molts, perquè de petit a mi també me n'agradaven alguns) no en recordo gaires frases de bona filosofia. Tot i això, cal tenir present que de dibuixos n'hi ha moltíssims i de boníssims, amb bones històries i ben trenades. Em ve al cap ara un programa que van fer al 33 fa anys, del qual no en recordo el nom. Històries fantàstiques en uns horaris impossibles.

Ignasi Revés ha dit...

Bob Esponja, un filòsof dels nostres temps.

Anònim ha dit...

he cantat amb xiquets la cançó... qui és el millor amic que pots tindre? bob esponja,
així, que està clar...


ara bé, això de no mai tornaré a ser feliç, crec que no, no hi estic d'acord :S

Salutacions
C-

Carme Rosanas ha dit...

Quina peneta pobret!

Un petit filòsof.

Marta ha dit...

Vaig veure aquest capitol i també vaig pensar que el missatge podia ser per tothom. Dies després vaig coincidir amb una família que els quatre fills fenien edats entre 15 i 3 anys i tots veien Bob esponja...
L'hauré de tornar a mirar...

elenaranda ha dit...

La meva filla està enganxada al Xai Shaun... També dotat de pensaments filosòfics, tot i que més aviat surrealista i silenciosos.