14 de juliol 2009

Sensacions de la 2a Jornada Literària de Cornudella de Montsant


Dissabte passat, 11 de juliol, va tenir lloc la 2a Jornada Literària de Cornudella de Montsant, el meu poble, de la que ja us he parlat i ensenyat el programa.

És difícil explicar el cúmul de sensacions d'aquesta Jornada, elevades al quadrat en motiu que era el primer dia que el nostre fill dormia al poble i alguns amics encara no el coneixien.

Al noi tímid de fa uns anys, que entrava a La Renaixença gairebé de puntetes i que no gosava ni somiar convertir-se un dia en escriptor, li sembla impossible veure'm davant d'una jornada literària al meu poble.

La idea inicial de presentar mútuament Cornudella a companys i companyes escriptors ha estat assolida amb un èxit total. He aconseguit unir, en certa forma, el món de la meva infantesa, el món on tot va nèixer, amb el món que després m'he anat creant a mida, el món de la literatura. I tot davant de la gent que més estimo.
Gràcies als autors i autores que em van acompanyar (Agustí Masip, Àngela Jackson, Vicent Pellicer, Toni Orensanz, Miquel Esteve, Sílvia Favà i Josep Civit), a la jove promesa Irene López (que es va posar el públic a la butxaca), al Josep Romeu i a la Montse Castellà, i a l'Ajuntament de Cornudella.
Per a acabar d'arrodonir la vetllada, em vaig emocionar amb les sentides paraules del Salvador Salvadó, el regidor de Turisme, al moment de la clausura, quan em va donar les gràcies "per sentir i difondre a tort i a dret l'amor que sents pel teu poble, per estimar-lo d'aquesta manera, i per compartir amb nosaltres la passió que sents per les coses, perquè sense passió no hi ha vida". Conservaré les seves paraules com un tresor, i només em cal afegir que gràcies a l'organització d'aquestes Jornades he pogut conèixer més a fons la sensibilitat i l'extraordinària humanitat del Salvador.
Podeu veure més fotos de la Jornada a la següent galeria d'imatges, gràcies a Emili Mayo.

4 comentaris:

Josep Maria Yago Suau ha dit...

Caram! Felicitats!

Sandra D.Roig ha dit...

eI! quin moment més emotiu unir els orígens amb el futur (marc), felicitats per la jornada.
una abraçada.

Vicent Pellicer Ollés ha dit...

El futur pertany a aquells que, com tu, amic Jesús, creuen en la bellesa dels somnis! Endavant!

Anònim ha dit...

Gràcies Jesús per convidar-me a un acte tan entranyable. El moment en que us foneu en una abraçada amb el regidor... emocionant! L'home estava contorbat. I l'atmosfera de la Renaixença, genial!

Gràcies altre cop i endavant les atxes!

Miquel Esteve

PD: llàstima que la Cris no estava en forma... M'haguera agradat molt quedar-me al sopar i un ratet de ball.