04 de febrer 2010

Faroles apagades per sempre


Al parc municipal Teodor Gonzàlez de Tortosa han posat faroles noves. Són més esveltes, més altes, lluents i, amb aquell vigor que regala la joventut, il·luminen el passeig central, els arbres i les faroles velles que encara no han retirat (almenys al moment de fer la foto). Quin serà el destí d'aquestes últimes després de tants anys de servei? Quin el seu sentiment en veure's il·luminades d'aquesta manera?

14 comentaris:

Brian ha dit...

suposo que aniran amb una sensació agri-dolça;
de rabia, pensant que els joves i alts sempre atreuen més, sempre son més guapos, però a la vegada content d'haver-se jubilat a les 65 anys , i no als 67 (o 99) com els tocarà als nous ....

Pilar ha dit...

El culte a la joventut i la bellesa ens fa perdre perspectiva.
Hauríem de rellegir "El retrat de Dorian Gray"

Olga Xirinacs ha dit...

Si les noves són més altes faran companyia als ocells dels arbres, i fins i tot escalfor, si hi són a prop.

Eulàlia ha dit...

ei,
la farola vella serà el llum de tauleta de nit del gegant del pi.

òscar ha dit...

Seran, per primer cop després de molts anys, espectadores enlloc d'actrius de l'espectacle de la llum.

Carme Rosanas ha dit...

Potser estaran contentes perquè podran mirar totes les coses, mentre les altres els donen llum.

onatge ha dit...

Actualment hi ha poca estima per aquelles coses i objectes que ens han acompanyat durant molts anys, i que formen part de la nostra història persona i col·lectiva. Aquests fanals, segurament aniran a la brossa, i si encara estan en bon estat, il·luminaran el xalet "d'algú...". I tal dia farà un any. I el pitjor de tot és que de vegades les noves faroles no s'han escollit per millor il·luminació, respecte pel medi ambient, per la no contaminació lumínica..., senzillament s'escolleixen perquè les fabrica el cunyat de no sé qui...
Bé, perdona potser és que avui estic una mica il·luminat...

Salut i llum.
onatge

Mortadel.la ha dit...

Quina llàstima. Pobres faroles velles! On les posaran? A mi em sap greu, Tibau. No les podrien arreglar? Ha de ser tot nou de trinca?

Clidice ha dit...

home, la imatge és molt poètica, però vull imaginar que les noves estalvien més energia i no produeixen tanta contaminació lumínica no? :) que no tot allò nou és més dolent i allò vell millor :)

rhanya2 ha dit...

Al menys són esveltes i boniques, no com les que van posar a la plaça Lesseps i en algun carrer dels voltants, més pròpies d'una urbanització d'alta muntanya. Són tan horroroses...

Rafel ha dit...

La paperera , enlluernada fins ara, podrà passar a un discret segon pla.

Striper ha dit...

Jo crec que les portaran a un magatzem municipal a viure una jubilació placida.

Anònim ha dit...

Que en sou de romancers! Voleu dir que no és tan senzill com que la meitat ja no funcionaven i l'altra estaven a punt de fallar?

Per molt vells que ens sentim en aquest moment, no som fanals. I per molt joves que ens pensem ser ens volem jubilar als 60, no als 67!

A veure si ens aclarim, mainada!

Elfreelang ha dit...

A mi m'agraden molt els fanals, les faroles...i trobo que sap greu que desapareguin...