27 de novembre 2010

Arrels nòmades, de Pius Alibek

Arrels nòmades, editat per La Campana, és el primer llibre de Pius Alibek, aquest iraquià instal·lat a Catalunya, i amb el qual ens mostra un Irak molt més polièdric i divers que el que apareix als telenotícies. La novel·la narra la història d'un membre de la minoria cristiana a l'Irak, una minoria amb una cultura pròpia i que parla una llengua que no compta amb el suport del seu Estat (no és estrany que s'hagi sentit com a casa al nostre país). El llibre ens mostra que les emocions, problemes, il·lusions i anhels dels éssers humans són bàsicament similars arreu del món, tot i l'artifici d'algunes diferències que molts s'entossudeixen en subratllar. Originaris del nord de l'Irak, la família del protagonista es trasllada al sud per motius de feina del pare. Comença els estudis en un seminari, però, en arribar a l'adolescència, la seva forma d'entendre la vida el distancia de les idees de les autoritats religioses.
En resum, el llibre ens ajuda a reflexionar sobre les diferències i semblances entre Orient i Occident.

5 comentaris:

Pakiba ha dit...

Apuntat queda a la llista.


Salud

òscar ha dit...

I llegir, entendre i reflexionar sobre altres realitats fa que, també, sapiguem llegir, entendre i reflexionar sobra la nostra.

miquel ha dit...

I tot plegat, Jesús, no ho sabria explicar, però li falta ànima. Malgrat la proximitat de les experiències explicades, el resultat, excepte en algun fragment, és distant, gairebé com un catàleg.

Jordi Guerola ha dit...

Doncs sí, sembla força interessant. Ho apunte a la llista. Demanaré per Nadal temps extra per llegir més.

Rosa ha dit...

El llibre em va agradar pel fet de presentar-nos un Irak diferent del que surt actualment a les notícies. I també poder conèixer les cultures i la forma de vida d’altres països.

Fins una altra