12 de juliol 2011

Sensacions de la 4a Jornada Literària de Cornudella de Montsant

9 de juliol. L'Íntim, un vell teatre de principis del s. XX, torna a obrir les portes per acollir la 4a Jornada Literària de Cornudella de Montsant. La gent del poble esperava el moment amb il·lusió i gairebé 150 persones omplen la platea de l'Íntim i les llotges del primers pis; han de portar més cadires. Les velles fustes del local cruixen.
Autors i autores convidats van arribant i prenen seient a l'escenari. Àngel Lluís Carrillo, Joan Todó, Mercè Climent, Francesc Mompó, Roser Amills, Víctor Amela, Fede Cortés, Jordi Pijoan-López en representació d'Un riu de crims, i jo mateix, presentem els nostres llibres. Parlem d'amor, de passió.Després, l’actor Anton Dalmau dóna vida de forma extraordinària als versos de Joan Baptista Espasa, el poeta local que morí fa deu anys, i segur que algú s'emociona a la sala.

Com a cirera dolça i riallera, el grup teatral TEBAC interpreta l'espectacle Una sortida digna, basat en alguns dels meus contes del llibre homònim, on tracto la mort amb humor i tendresa. En un moment de la representació, la Mort em desafia, i em diu si tindré tan sentit de l'humor quan m'arribi l'hora i ella em miri cara a cara. El públic se'n riu molt, i jo deso el moment com un dels millors records de la meva vida literària

Les velles fustes del local cruixen d'emoció; en recordava el soroll, en recordava l'olor. L'accés al segon pis no és viable, vell teatre del meu poble, però l'escenari manté la màgia encara.


Gràcies a tothom per fer-ho possible; públic, autors, autores, actors, actrius, i a tothom que ha participat a l'organització i que m'ho ha fet tan fàcil.


Més informació al comentari de Roser Amills.


O al comentari de Francesc Mompó.

O al comentari de Mercè Climent.
I més imatges a la meva Galeria de fotos.

1 comentari:

angellluis.substack.com ha dit...

Un gran dia. Vas organitzar unes grans jornades.
Enhorabona pel teu esforç i una abraçada.