04 de maig 2015

Obert el centre Cultura Roger de Belfort a Cornudella de Montsant


Ahir es va dur a terme una jornada de portes obertes del Centre Cultural Roger de Belfort al meu poble, Cornudella de Montsant. Com podeu veure a les imatges, i les del meu àlbum de facebook, l'edifici és espectacular, tot un luxe que el poble podrà gaudira gràcies a la Fundació Roger de Belfort.
El Centre inclou la nova Biblioteca, tres pisos de lloguer que ajudaran a finançar la infrestructura, el futur arxiu Morató-Aragonès...
L'acte ha estat emotiu per diversos aspectes. El Centre cultural està ubicat al carrer Sant Isidre, on vaig passar la meva infantesa i, per tant, carregat d'emocions. Fa 40 anys, quan jugava a futbol o a amagar per aquell carrer poc em podia imaginar que hi viuria un acte així. I precisament he llegit uns poemes inèdits, ambientats en la meva infantesa en aquest carrer.
Josep Maria Castan, l'alcalde, ha fet servir l'acte per acomiadar-se del càrrec, ja que no es torna a presentar. Han estat molts anys, i sempre m'han tingut en compte. Ja vaig participar a la inauguració de l'anterior Biblioteca, tot just fa deu anys, i podríem dir que he escrit dos cops el pregó de Festes, a més del suport que sempre m'han donat per organitzar la Jornada Literàrial del mes de juliol, que, per cert, possiblement traslladi la seva ubicació a aquest nou espai. 
Bons records que s'acumulen a un vell carrer que encara té molt per dir.

1 comentari:

Teresa Costa-Gramunt ha dit...

Quina bona notícia! Tinc molts bons records de Cornudella de Montsant, dels temps que amb la família petita estiuejava a La Vilella Baixa, primer, i a Cabacés, després.
Vam recórrer tot el Priorat un munt de vegades! Un encert, batejar el Centre de Cultura amb el nom de Roger de Belfort. A casa hi ha llibres publicats per la Fundació...