01 de juliol 2015

8a Jornada Literària de Cornudella de Montsant

S'atansa l'11 de juliol i la 8a Jornada Literària de Cornudella de Montsant, que estrena espai a la Fundació Roger de Belfort.
Us presento els participants.
.
ALEIX CORT. (Reus, 1961). Ha escrit narrativa per a adults: El lladre d’ombres, El nen que volia tenir les mans transparents, El lleó i el far, entre altres; narrativa infantil: El secret de la nina d’ivori, Tonet i la bruixa que no sabia riure, Els caçanúvols; poesia: És de nit que comença el dia, Arrel de boig, Vora la ciutat dels àngels; i també obres d’assaig i terminologia. Guanyador de diversos premis literaris, ha col·laborat amb espectacles de dansa i de teatre i és responsable del Videolit.
.
PILAR GARRIGA Natural de Barcelona i arrelada a Bellmunt. És professora d'institut, mestra i traductora de més d’una trentena d’obres de literatura infantil i juvenil. Fins ara ha publicat Quatre novel·les sobre les aventures d'un noi i una noia, primer a l'illa de Borneo i a Sierra Leone (L’home del bosc, Un estiu a Borneo, i Un estiu a Tacugama), basades en les experiències  de la germana de l'autora en santuaris d'orangutans i ximpanzés, i l’últim a terres del Priorat.
. 
FERRAN CERDANS. Santpedor (1974), tot i que també ha viscut a Navarcles, Ordizia i Manresa. Ha escrit Llibres de contes curts, aforismes i poemes, manuscrits o impresos i en altres formats, com ara L’altra cara de la galeta, Perdonin que no em discultpi, Tres tasses, o Mala llet en pols. Viu la passió per la literatura de forma molt personal i personalitzada a través dels seus Llibres artesans.  

MIQUEL REVERTÉ (Sant Carles de la Ràpita, 1966), llicenciat en Filologia Hispànica per la URV, té publicats diversos llibres, especialment de narrativa, i també de poesia, havent aconseguit diversos premis, com el Sebastià Juan Arbó 2002 per l’obra Quinossio i, l’any 2013 el Premi Nostromo amb Cròniques d’una mar desapareguda. Fa poc ha rebut el premi Vila d’Ascó per la novel·la policíaca, Defenseu-nos en la batalla. Treballa com a professor a l’institut Els Alfacs de la seva població.
.

ANDREU CARRANZA. Ascó (1957). Com a novel·lista ha assolit una àmplia projecció internacional. La clau Gaudí, escrita a quatre mans amb Esteban Martín, està traduïda a més de trenta llengües, i la seva darrera obra,Impremta Babel, ha estat editada en català, castellà, holandès i xinès. També és autor de L’hivern del Tigre (Planeta) i de la novel·la Anjub (Edicions 62; Premi Sant Joan). Amb El poeta del poble ha guanyat el Premi Joseph Pla. És membre del grup de música rumbera Lo Gitano Blanc.
 .
FRANCESC VALLS CALÇADA. Santa Coloma de Queralt (1956), periodista i escriptor resident a Tarragona, amb temporades a Cornudella. H atreballat en diversos mitjans, tan escrits com audiovisuals i dirigí els Premis literaris de la Ciutat de Tarragona. Ha publicat poesia i novel·la, entre les que destaquen El domador de puces, Estic morta, saps?, L’aigua parlava i la més recent, 100 dòlars i una cabra, on ens fa reflexionar sobre el conflicte palestí.
 .
JESÚS M. TIBAU. Cornudella de Montsant (1964) i tortosí d’adopció, fa anys que inicià una història d’amor amb la narrativa breu, amb la qual ja ha publicat sis reculls, l’últim El noi del costat del padrí. També ha publicat un poemari, i dos dietaris. Ha guanyat el premi Marian Vayreda, el Premi Blocs Catalunya de Literatura i ha rebut el Mèrit de les Lletres Ebrenques.
 .
AGUSTÍ MASIP Nascut a Cabassers, viu la infantesa i joventut a Barcelona, d’on marxa per a exercir de mestre al Priorat des d’on va ser un dels impulsors de la ZER Montsant-Serra de Prades. Com a escriptor, bàsicament poeta, ha publicat els llibres “12 silencis”, “L’efecte espantall” i Festins d’amor i altres àpats. He guanyat diversos premis a Torroja, Móra, Falset, Amposta, etc. i col.labora en algunes revistes de caire local i comarcal.
 .
JOSEP BARJUAN. (Cardedeu, 1957). Arquitecte per la Universitat Politècnica de Catalunya . Màster en Medi Ambient Urbà i Sostenibilitat i Màster en Administracions Públiques. Des de 2005 conviu al Priorat i ha abocat la seva faceta artística a projectes de  suport a la promoció i difusió de la Cultura del vi amb projectes pictòrics en col·laboració amb altres disciplines artístiques (literatura, poesia, música, dansa).
 .
CRISTINA COMPANY. Ha publicat poemes acròstics a la Fundació Brossa. Escriu poesia i parla de literatura al bloc  Senzillament escriure. Col·labora en el poema que tanca els posts del bloc El racó del detall. Participa en el “Torneig d’escriptors” de la web Vullescriure, i els seus relats i poemes es publiquen Blocs de lletres. És tuitaire activa, i sovint utilitza el seu perfil de Twitter per piular poesia.
 .
PERE PÈRIES. compositor de cançons, musicals i bandes sonores per a films i documentals. Ha treballat gairebé set anys a Madrid en el camp de la publicació, adaptació i traducció de continguts audiovisuals i en format físic de l'anglès al català, gallec i euskera. Ara, ja a Catalunya, ha gravat el seu CD “Silkian i altres contes prohibits”. El seu website oficial www.pperies.com explica tot el que està fent i ha fet. És tuitaire actiu, i sovint utilitza el seu perfil de Twitter per piular poesia.
 .

LAURA BORRÀS. (Barcelona, 1970) és especialista en teoria de la literatura i literatura comparada. És llicenciada en Filologia Catalana (1993) i doctora en Filologia romànica (1997) per la Universitat de Barcelona per la tesi Formes de la follia a l'Edat Mitjana. Estudi comparat de textos literaris i representacions iconogràfiques. Des de 2013 exerceix de directora de la Institució de les Lletres Catalanes.