08 de maig 2019

diLLUMs d'arts al forn, trobada de maig












El passat 6 de maig, nova trobada mensual dels diLLUMs d’arts al Forn, al Forn de la Canonja de Tortosa, un col·lectiu que no para de créixer amb noves incorporacions que assisteixen per primera vegada a les nostres trobades, que combinen el bon menjar, el bon beure i la bona conversa, amb diverses i variades intervencions artístiques i culturals, dins d’un ambient relaxat i lúdic.
En aquesta ocasió:
Sisco Lahosa comenta l’article mensual proposat: Xavier Marcé: On és el públic de la cultura?, de Xavier Marcé, publicat al diari ARA el 9 d’abril de 2019
.
Liz Castro ens parla de l’interessant projecte de micromecenatge cultural L’Aixeta tant per a creadors com per a usuaris. 
.
Miquel Torta ens presenta una de les seves originals creacions amb mapes, fent servir les noves tecnologies a través dels nostres propis mòbils.
.
Àngel Martí i Enric Franch reciten un parell de poemes del seu espectacle Versus a Cors, i canten una cançó pròpia.
.
Un nouvingut al grup, Joan Maria Romaní, ens parla de la web Elseullibre.cat  on ens podem subscriure pe ra rebre informació dels llibres publicats en català. També ens parla del seu llibre Diccionari del vi i del beure  , del qual regala al grup un exemplar, que sortegem juntament amb cinc exemplars de la biografia de Manuel Pérez Bonfill, escrita per Xavier García.

Joan Panisello ens parla de les seves múltipes i inesgotables activitats i exposicions de ceràmica, com ara la seva participació com a protagonista al FestivalInternacional de Ceràmica de Montblanc que tindrà lloc del 27 al 29 de setembre. També ens parla del cicle de conferències Ser i estar del’artista que tindran lloc a l’Escola d’Art de Tortosa el mes de maig.
.
Homenatgem la gran lluitadora Neus Català, a través d’un escrit d’Emigdi Subirats i de Màrius Pont.
.
També donem a conèixer el llibre Arraïlades, un conte per salvar les oliveres mil·lenàries.
.
Agustí Forner, a més de preparar-nos sempre el ja clàssic cremat, té exposada obra pictòric, dibuixos i gravats, al Forn de la Canonja.
.
Donem la benvinguda a Rafel Jornet i Maria Espina Niella, de de Poemes al vent, que venen per primer cop a les nostres trobades.
.
Informem de propers actes:
11 de maig. Tortosa; Ruta Manuel Pérez Bonfill
11 de maig. L’Ametlla de Mar, presentació del llibre Lo parlar calero, d’Àngel Martí
12 de maig. Horta de Sant Joan.Mas de la Franqueta. Els Ports, Natura i Art.
12 de maig. Móra d’Ebre. Versos per la llibertat.
17 de maig. Santa Bàrbara. Versos en lila.
 .
Per a acabar amb alegria, com ja és tradició, cantem algunes jotes seleccionades i/o escrites per Màrius Pont, sobre temes d’actualitat i que hem anat escrivint al nostre grup de whataspp. Aquesta vegada, les canten amb entusiasme Xavier Aragó, Montse Boldú, Àngel Martí i Màrius Pont, amb tota la resta fent de corus.  .
La propera trobada, el 3 de juny. Si voleu assistir, aviseu amb la màxima anterioritat possible a dillumsdartsalforn@gmail.com o a través de les xarxes socials on tenim compte (twitter, facebook, instagram)
Més imatges a l'àlbum.