13 d’abril 2020

Recital poètic de lletres de cançons de Georgie Dann; diLLUMs Dann al Forn


Ja podeu veure aquest recital poètic irònic de lletres de cançons de Georgie Dann, en aquest ENLLAÇ
On? A les xarxes socials dels diLLUMs d'arts al Forn; blog, a facebook, a youtube, a twitter.
Qui organitza?
el col·lectiu diLLUMs d’arts al forn, que ens trobem el primer dilluns de cada mes al Forn de la Canonja de Tortosa, i que organitzem diversitat d’actes culturals durant l’any.
Com surt la idea?
Fa uns pocs mesos, sense motiu aparent, ens ve al cap la tonada d’una cançó de Georgie Dann. Aquest fet sobrenatural podria haver passat desapercebut, però ens va fer adonar que ja fa uns quants anys que no apareix la típic cançó de l’estiu d’aquest cantant francès, o no en som prou conscients. I aprofundint més en aquest pensament, d’aparença banal i innecessària, ens vam adonar que des de que no ens acompanyen les seves cançons, el món se n’ha anat a la merda. Potser hi ha una causa efecte?
I?
Com som juganers de mena, pensem: i no estaria bé fer un recital de les lletres de les ves cançons?
Per què?
Primer. Riurem molt.
Segon. No tan sols ens agrada organitzar actes aparentment seriosos i d’homenatge a gent important i estimada. També xalem fent activitats on la disbauxa és l’ingredient principal.
Tercer. Per a riure’ns de nosaltres mateixos, per a demostrar que no pretenem ser elitistes, ni que ens considerem res de l’altre món.
Quart. Demostrar que la poesia, que l’art, no sols és un contingut profund i una forma bella, sinó també una l’actitud. Juguem a mirar el món des d’una altra perspectiva.
Per què ara?
Fa setmanes que buscàvem el lloc físic ideal per al recital. Ara, colpits pel corona virus i el confinament, i veient com s’ajornen tota mena d’activitats, hem cregut oportú fer el recital de forma virtual, per tal que ajudi, en part, a fer més lleuger aquest parèntesi vital, amb un somriure.
Qui ha participat fins ara?
A més de Ricardo Gascón amb el missatge institucional, Rafael Ricote en el muntatge, i Josep Boldó al cartell, participen: 
Ernest Redó, Jesús M. Tibau, Xavier Miró, Àngel Martí, Lluís Martín Santos, Montse Boldú, Tomàs Camacho, Pilar Garriga, Pili Ibáñez, Eduardo Margaretto, Màrius Pont, Baltasar Casanova.
Pot participar més gent?
I tant. Tothom que vulgui participar, es pot posar en contacte amb nosaltres a numenEbre@gmail.com.
Podeu veure les actuacions individuals en aquesta llista de reproducció, inclosos els que s'han afegit més tard, com Enric Franch i Montse Cateura, amb Koumbó


Cap comentari: