06 de març 2021

Camí de la Mussara, de Glòria Llobet



 Camí de la Mussara, de Glòria Llobet

Aquesta novel·la ens endinsa en una galeria de personatges diversos, les vides dels quals s'entrellacen dia a dia. Cada una de les cases ens mostra, nu, el seu interior i la intimitat de les persones que l'habiten. Com pensen, què fan, què diuen, com es relacionen, quins són els seus somnis, on han anat a parar les seves il·lusions... Es desplega als nostres ulls un ventall ampli d'individualitats que fan bategar a diferents ritmes la vida del carrer de la Mussara.

Glòria Llobet, amb la seva narrativa sempre àgil i directa, ens ofereix una visió polièdrica i realista de la societat. Endinsar-nos en les emocions que viuen els seus personatges ens aporta un xic més de coneixement dels éssers humans que ens envolten.
És una escriptora versàtil que ha escrit tant novel·la infantil i juvenil com per a adults. Entre d'altres, ha obtingut el Premi Enric Valor de novel·la juvenil, El Joanot Martorell de narrativa, el Premi Pere Calders de Literatura Catalana, el Premi Ciutat de Mollerussa de novel·la breu i el Premi Pollença de Narrativa.