02 de febrer 2010

Premis jocs literaris de febrer

Els jocs literaris que proposo cada dimecres ininterrompudament, des d'abril de 2007, sortejaran entre tothom que encerti algun dels jocs del mes de febrer un nou lot de música i llibres, dedicats pels autors i autores. No us el perdeu! Com més encerts, més possibilitats: .
Música:
- Soul.cat, de La Soul Machine. Soul i Priorat són perfectament compatibles, i jo ho he comprovat en diversos concerts on, com tothom que hi ha assistit, ens ha estat impossible mantenir-nos quiets. Encomanen bon rotllo i bona música.
- Quadern de viatge, de Jordi Albero. Aquest cantant i compositor defineix el seu estil com a "cançó mediterrània" amb mestissatge que passa per diverses influències (Cançó brasilera, blues, pop-rock...) i amb temàtica variada, bàsicament social.
.
Llibres:
- Tu no m'estimes, de Jordi Pijoan i Manel Barrera. El militant d'un partit extraparlamentari i directiu de l'empresa que monopolitza les autopistes del país es veu embolicat en una trama de corrupció arran de la retrobada amb un amor de joventut. Tots dos autors també han escrit conjuntament la segona part, titolada Sang culé.
- El silenci dels arbres, d'Eduard Màrquez. Eduard Màrquez és un dels novel·listes catalans actuals amb més prestigi, amb obres com La decisió de Brandes, i també un expert en literatura infantil i juvenil. El silencis dels arbres, emmarcada dins d'una ciutat sitiada per la guerra, fou finalista del premi llibreter amb tot mereixement.
- Els secrets de la vida, de Núria Pradas. L'autora diu que el llibre parla de la relació d'una mare i de la seva filla adolescent que estan passant per una sèrie de canvis en les seves vides i que es veuran sorpreses pel càncer. La malaltia canvia la vida en uns segons, el que trigues en sentir-lo pronunciar pel metge. Malgrat tot, el llibre no oblida el sentit de l'humor.
- Quan deixàvem de ser infants, de Gemma Pasqual . L'escriptora reinterpreta les diverses biografies de Vicent Andrés Estellés per construir una història "lírica i intimista" que dirigeix una mirada a la seva joventut i rescata la memòria del poeta de Burjassot. Poesia, humor i lluita que apropa els joves a una de les èpoques més significatives i convulses del nostre país.
- Postres de músic, de Jesús M. Tibau . Em plau afegir un dels meus llibres en aquest lot, un recull de relats breus amb el qual, gràcies al Premi Marian Vayreda 2005, vaig començar a creure en mi mateix com a escriptor.
.
Si altres artistes (escriptores, músics, il·lustradores, dibuixants, etc) volen col·laborar oferint la seva obra com a premi, estaré encantat de rebre propostes.
.
El termini per a participar a qualsevol dels jocs del mes de gener acabarà el 2 de març.
L'endemà faré el sorteig entre tothom que encerti algun dels jocs.
Aquí podeu consultar el funcionament general dels jocs literaris.

4 comentaris:

Striper ha dit...

Probarem per participar i si cau el premi no direm que no.

La Meva Perdició ha dit...

Aquest mes, el sac està força carregat!

lisebe ha dit...

Doncs Jesus tornaré a participar a veure que tal i si tinc premi será tot un luxe per mí i un gran plaer

Isabel de Yzaguirre ha dit...

Com es participa, Jesús, com funciona?