31 d’octubre 2010

Joan Pinyol al Club de Lectura de Tortosa i combat de nanocontes


Dimarts passat vam compartir tertúlia al Club de Lectura de la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa, amb l'escriptor Joan Pinyol , autor entre altres de Pilota de set. Hem parlat de les vicissituds dels set personatges que viatgen per la C-15, dels set pecats capitals que representen, i del seu tràgic final.
Joan ha comentat la seva especial relació amb Pere Calders (contista havia de sortir), i de la seva passió pels microcontes. De fet, hem acabat la tertúlia amb una mena de combat en el qual jo he escrit uns petits textos inspirats en nanocontes de Pinyol. Us en copio uns quants (en blau el conte de Pinyol i en roig el meu)
Amor vital
Vídua en tres ocasions de forma consecutiva i al poc temps de baixar de l'altar, de seguida es guanyà l'apel·latiu de fulminadora de relacions. Quan decidí no casar-se mai més, morí d'ensopiment emocional.
.
L’excés d’amor, qualitativament i quantitativa, no la va saciar mai, diuen despectivament i amb certa enveja les altres vídues.
D'acomiadaments amb precedents
Va quedar-se a l'atur perquè s'entregava a la feina amb massa amor. Mai més no li van permetre que tornés a fer de meuca.
.
Tenir-ho tot esterilitzat és bàsic en la seva feina, sobretot el cor, pensa mentre agafa els diners de la tauleta.
.
Jo sovint demano suport de tota mena per a les activitats que genero, i per a acabar aquesta crònica vull fer especial esment a les entitats col·laboradores d'aquest acte:
Hotel Berenguer IV, que allotja gratuïtament els autors/es que volen quedar-se a dormir a Tortosa, col·laboració que els sorprèn agradablement.

2 comentaris:

Pakiba ha dit...

Nosaltres el dia 20 vam compartir al club de lectura amb la Silvia Alcantara i la seva novela "Olor de colonia". Va una xarla molt amena i tot un plaer coneixa aquesta dona que s'iniciat en la escritura als 65 anys.
Aquet més estem llegin "Viajes con Heródoto de Ryszard kapuscinski.
Salutacions.

Montserrat Llagostera Vilaró ha dit...

Hola:

Agraida per el teu comentari en el meu blog.

I encantada de conexer el teu.

Ah, la meva mare era filla de Reus. I els meus avis materns de Reus i Tarragona.

Salutacions, Montserrat