02 d’octubre 2010

Terres de l'Ebre, d'Arbó, al Club de Lectura de Tortosa, o com em converteixo en divertida prostituta


El passat dilluns vam iniciar la quarta temporada del Club de Lectura de Tortosa, amb cares que ja ens són molt conegudes i fidels. Podeu veure més fotos al blog de la Biblioteca Marcel·lí Domingo. Enguany tenim com a novetat la col·laboració d'Antena Cultural Tortosa de la URV, que ens facilitarà la promoció i ajudarà a comptar amb la presència de més autors i autores.
Per a començar la temporada, havia posat de deures per a l'estiu llegir un llibre molt dur, dramàtic, fatalista: Terres de l’Ebre, de Sebastià Juan Arbó. El llibre els ha impactat tant com a mi, i alguns capítols segur que romandran inoblidables.
Però Arbó té moltes més cares, i amb l'ajut de Xavier Aragó, director del Grup Teatral Planer, vam acabar trencant totalment el dramatisme. Entre els dos vam llegir un fragment de l'adaptació que Xavier mateix va fer de textos d'Arbó per a l'espectacle que van representar fa anys i que podeu veure en aquest enllaç. En resum, un divertidíssim i picant diàleg entre dos personatges del Delta, una prostituta i una dona casada amb fogots sexuals, basat en la novel·la d'Arbó La masia.
Les properes trobades del Club de lectura, amb presència dels autors totes dues, seran el 26 d'octubre, per a comentar Pilota de set, de Joan Pinyol, , i el 26 de novembre, per a parlar amb Mercè Cuartiella de l'obra Enterra'm a Pequín.

2 comentaris:

Roser Caño Valls ha dit...

Et felicito per dur a terme tantes iniciatives culturals interessants.

Pakiba ha dit...

Jo comenso el club el dia 20 aquí a Barcelona,espero que aquet any sigui tan interesan con el pasat.