24 d’abril 2007

Sant Jordi


Un cop més la diada de Sant Jordi ens ha fet sortir al carrer envoltats de llibres i roses. Aquesta celebració tan nostra té quelcom de màgic i fa que la gent somrigui més fàcilment i es respiri optimisme. Ens hauríem de preguntar per què no som capaços de mantenir aquesta alegria al voltant dels llibres tot l’any, i fer de les llibreries espais més habitables i habitats. És feixuc parlar tant del foment de la lectura; potser caldria predicar amb l’exemple i posar-se més llibres a les mans.
Enguany ens hem de felicitar perquè uns autors de les Terres de l’Ebre es troben al capdamunt de les llistes de vendes: Andreu Carranza i Esteban Martín amb La clau Gaudí. N’estic molt content i els felicito efusivament. No pretenc tenir dots de profeta, però sempre he dit que el derrotisme que sol impregnar les nostres terres no és un bon lloc on viure. És molt difícil obrir-se camí en el món de la literatura; molt difícil a Tortosa, a Amposta, o a Móra d’Ebre, però també a Figueres, Olot o Barcelona. Tancar-se dins d’una closca no és un camí correcte.
També vull felicitar la Francesca Aliern que, un cop més, amb constància i una clientela fidel que creix, ha fet dels seus Camins un nou èxit.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

I autors valencians??? Han tingut pes a Sant Jordi?

Jesús M. Tibau ha dit...

No tinc dades de les vendes d'autors valenciasn, ni de cap altre tipus, però sí que tinc la sensació que els més venuts deuen ser Ferran Torremt i Isable Clara-Simo