04 de maig 2007

Joc literari III i anunci de premi

En aquest tercer joc que us proposo heu de relacionar cadascun dels següents escriptors, lligats estretament a diversos trams del riu Ebre, amb el seu text corresponent. A més a més, heu de dir a quina de les seves obres emblemàtiques pertany cada un dels fragments.

Artur Bladé i Desumvila
Jesús Moncada
Sebastià Juan Arbó

Text 1
"Ells es queden allí baix a la barraca, i treballen fins més tard: treballen l’un prop de l’altre —pare i fill—, dues figures diminutes, corbades sobre la terra en la deserta soledat."

Text 2
"De seguida, un núvol de pols, el primer dels que havien d’acompanyar la llarga agonia que començava aleshores, va elevar-se per sobre la vila i es va esfilagarsar a poc a poc en l’aire lluminós del matí de primavera."

Text 3
"… pel fet d’haver estat durant anys i anys un poble feliç, no pot tenir molta història, almenys en el sentit que hom dóna correntment a aquesta paraula, evocadora de guerres, combats, desfetes i altres desgràcies, de les quals, paradoxalment, tots els pobles es lloen. Però potser per això seria interessant d’escriure la història d’una vila que no en té."

Us demano que m’envieu la resposta a jesusimaite(arrova)gmail.com per tal de participar al premi que us he promès i que ja puc dir de què es tracta.

Quin és el premi?
Els participants en qualsevol dels jocs que he proposat al bloc tindran l’oportunitat de ser elegit per sorteig com a personatge d’un dels meus contes. L’argument no es basarà en fets reals (o sí, tot depèn) i el premiat, que llegirà prèviament el conte, donarà la seva conformitat a la publicació. Qui participi en tots els jocs tindrà més probabilitats, així com els primers en resoldre’ls.
Animeu-vos!