07 de febrer 2019

diLLUMs d'arts al forn, trobada de febrer












Després de l’èxit de l’espectacle Numen, somni de l’Ebre, que va servir per a homenatjar les més de 80 persones i entitats ebrenques amb premis culturals el 2018, l’activitat dels diLLUMs d’arts al forn no s’atura, sinó al contrari.
Aquest primer dilluns de febrer, nova trobada mensual, amb presència d’alguns dels premiats que van assistir a l’acte del 26 de gener, i que s’afegeixen al nostre col·lectiu que, com sempre diem, està obert a tothom que vulgui compartir una bona estona al voltant de la cultura, l’art, l’amistat i el riure.
Possiblement batem de nou el rècord d’assistència al Forn de la Canonja, la nostra càlida i acollidora llar on ens hem fet grans.
A banda de recordar els bons moments viscuts amb Numen, ens hem posat ja a treballar per a l’acte en homenatge als premiats de 2019, però abans tindrem molts més actes que ja estem preparant:
-Versos per la llibertat, el 22 de febrer a Xerta
-Versos contra la violència, el 26 de febrer a Valls
-VI Esmorzar trobada d’escriptors de Sant Jordi que, enguany, per coses del calendari, creiem millor avançar al 13 d’abril, coincidint amb la Fira Literària Joan Cid i Mulet de Jesús.
Però a la trobada d’avui hem fet moltes més coses que parlar del futur imminent:
-Sisco Lahosa, catedràtic de filosofia de l’Institut Dertusa ens comenta l’article que ens proposa cada mes; en aquesta ocasió, Fer deljudici una oportunitat, publicat al diari Ara el 2 de febrer.
-Joan Panisello ens mostra una obra del pintor i poeta Marcelo Díaz.
-Miquel Àngel Pradilla, d’Onada Edicions, ens avança una important novetat editorial que es farà pública els propers dies, amb dos grans protagonistes: Ignasi Blanch com a il·lustrador per una part, i un important escriptor, per una altra. Aviat més informació.
-Miquel Torta ens mostra una de les seves originals creacions: un mapa de Catalunya format per sis milions de punts.
-Ramon Gonzàlez Reverter, uns dels premiats protagonistes de Numen, ens porta el llibre Tinta a les venes, amb una selecció de 40 textos d’obres premiades.
-Marc Prades, un altre dels premiats protagonistes de Numen, ens anuncia una propera exposició de les seves fotografies a Tortosa.
-Irene Prades, directora de la Biblioteca de Tortosa, ens informa de la propera edidicó del Dia de les llengües maternes, en col·laboració amb Amics de la UNESCO i el Centre de Normalització Linqüistica, amb textos traduïts a diversos idiomes de Sebastià Juan Arbó, la xerrada d’Eduard Sánchez i la interpretació musical de Noel Luna
-Fernando Ferré, un dels habituals pintors que ens acompanya, aquest cop en sporta una mostra de la obra en ferro del seu pare.
-Toni Martínez Lo Chaparro ens canta un parell de jotes.
I la propera trobada, el 4 de març.
Més fotos en aquest àlbum.