13 de setembre 2019

diLLUMs d'arts al forn, trobada de setembre









9 de setembre de 2019. A punt per a començar un nou cicle anual, les trobades mensuals dels diLLUMs d’arts al forn continuen en la seva línia, i seguim sumant actius de gent amb ganes d’afegir-se a aquest col·lectiu. Ens agrada veure cares noves cada mes a les trobades, observar com entren amb prudència i cert desconcert, per no saber ben bé què es trobaran, i comprovar com de seguida queden seduïts per l’ambient amable, distès i acollidor.
Aquesta trobada ha estat farcida d’iniciatives a comentar, però tot i la llarga llista que ara veure-ho, pretenem que tot plegat sigui dinàmic, i que flueixi en companyia del menjar i beure que ens ofereixen del Forn de la Canonja, en una mena de caos control·lat, o de control caòtic:
.
En relació al Concurs postal dels diLLUMs, recordem que cal enviar una postal a Lo Portal de Tamarit. Al revers destinat a escriure s’inclourà l’obra amb què participeu (text, dibuix, mixte, etc). No posar cap referència sobre l’autoria. Abans d’enviar-la, fer-li una foto i envieu-la a numenEbre@gmail.com amb les vostres dades. Termini: 12 de setembre. El 27/09 es farà un sopar a Lo Portal de Tamarit on es donaran diversos premis culturals. Cal inscripció al mateix correu.
Hem presentat tres llibres amb lectura d’algun fragment: Fato, de Paco Murall, Bienalados, de Fàtima Beltran, i Continuem?, d’Ernest Redó.
Joan Panisello ens parla de TERRÀNIA, el 17è Festival Int. de Ceràmica de Montblanc, on la seva obra hi té especial protagonisme.
Màrius Pont ens anima a participar al Debat constituent i la 1a Jornada formativa temàtica, a Tortosa, sobre Territori, recursos naturals, sectors estratègics i empreses públiques, el 14/09/19. Inscripcions a www.debatconstituent.cat/jornades
També ens parla dels diversos Itineraris per les Terra de cruïlla, a Mas de Barberans, Campredó i Godall.
Tomàs Camacho ens convida a assistir el 14/09/19 al Sopar Trinitari Fabregat, que tindrà lloc al Verger de la mestra Gual d’Alcanar. Inscripcions a la Biblioteca al 977732464.
Dolors Roo, Emigdi Subirats i Sílvia Panisello, des d’Òmnium Cultural, ens covniden assistir a diversos actes, com el 21/09/19 al Dinar Desideri Lombarte a Pena-roja de Tastavins en el 30è aniversari del seu traspàs, i el 28/09/09 al Sopar Estellès a Villalba dels Arcs (Terra Alta).
Emigdi ens convida també Club de lectura a Campredó, del llibre Jo soc aquell que va matar Franco, de Joan-Lluís Lluís, presència autor, el 27/09/2019
El proper 12 de setembre, a Amposta, es projectarà de nou el curtmetratge Versos contra la violència, del grup CREA, basat en la iniciativa sorgida des dels diLLUMs d’arts al forn.
Jordi Mulet, d’Amics dels castells, ens avança les activitats que duran a terme al mes d’octubre, amb la seva participació al certamen A cel obert, i a la diada anual que tindrà lloc el 26 d’octubre.
Manuel Bestraten, arquitecte, enginyer i fundador d’Amics i amigues de l’Ebre, ens visita per primer cop, i ens dedica unes paraules d’encoratjament.
Eduardo Margaretto ens anima a assistir a un nou concert del grup Dematímañana i ens recita un dels seus versos.
Octavi, de Can somiatruites de la Ràpita, ens parla dels seu projecte de llibreria de segona mà.
Sisco lahosa, com cada mes, ens proposa un article per a reflexionar. Aquest cop, Temps de silenci, de Llàtzer Moix, publicat a La Vanguàrdia el 7 de juliol de 2019.
Joan Ortí, de Maestrat viu, ens anima a assisitir a la Trobada de danses del Maestrat, a Benicarló el proper 21 de setembre, amb participació d’una vintena de pobles.
I com ja és tradició, sortegen entre les persones assistents diversos obsequis, com ara catàlegs de l’exposició Terrània, melmelades d’Anna Maria Franco, una quota gratuïta d’Amics dels Castells, una ampolla de vi del Forn de la Canonja, i un gravat de Carme Boix.
Com a sorpresa de la nit, Agustí Forner, un dels pilars del col·lectiu, absent de viatge, ha pogut ser present via mòbil, molt ben acompanyat, al moment del tradicional cremat, que excepcionalment ha preparat el seu fill Oriol.
Finalment, La Tuna Folk, acompanyats de part de les Lorquianas i de Màrius Pont i les seves jotes, posen un final de nit ple d’animació.
.
La propera trobada, el 7 d’octubre. Més cultura, més art, més amistat, més xalera.
Més imatges en aquest àlbum