09 d’agost 2009

Atrapada al mirall, de Gemma Lienas

Laura Bellido, una arquitecta amb estudi propi, un marit atractiu i una vida sense problemes aparents, mort en estranyes circumstàncies en un accident de cotxe a les costes de Garraf. Gina, la seva amiga que viu a l'estranger, torna a Barcelona i ens narra en primera persona les investigacions que realitza per a explicar-nos, i sobretot per a explicar-se a si mateixa, uns fets i uns comportaments que no encaixen en la Laura que coneixia. Un mirall oriental antic, que pertany a la família, sembla tenir la clau de tot, perquè la Laura, d'una manera o altra, volia fugir de la imatge que s'hi reflectia.



La manera com es pot manipular el comportament i l'actitud d'una persona és un dels temes d'un llibre que parla de les contradiccions humanes, molt indicat per a iniciar-se en la lectura.

3 comentaris:

Joana ha dit...

Sembla una temàtica molt interessant. Me'l apunte.

Olga Xirinacs ha dit...

El mirall és un tema recurrent, utilitzat una vegada i una altra en la literatura de dones, cosa ben comprovable. Jo en fugiria com de la pesta, però n'hi ha que 's'emmirallen' les unes en les altres, ves què hi farem...

El tema de les bruixes també és molt utilitzat per les dones; es veu que s'hi senten identificades.

Hi ha resultats curiosos en la literatura de dones (amb excepcions), que ara seria llarg d'explicar, i és perquè en comptes de ser originals, són epígons.

És un tema que podries analitzar bé, Jesús, si un dia et vaga... però tampoc cal trencar-s'hi les banyes.

Llarga salut,

Olga

Andrea. ha dit...

Me'l vaig llegir fa temps, i ara les veu passar des de la lleixa...
ens va mostrant les situacions violentes que es viuen en aquella casa, en especial les que viu la Laura...
Dur a vegades, però amb una gran força, que com sempre ens transmet la Gemma Lienas.