21 d’agost 2007

Antigues lectures

En motiu de l’aniversari de la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa, aquests dies s’hi pot visitar una exposició de llibres antics i curiosos. El fons, procedent de la Biblioteca Popular, es composa de llibres de les més diverses matèries que són interessants per la seva data de publicació, per les seves il·lustacions, enquadernacions o per qualsevol altra curiositat.

M’ha agradat comprovar que també s’hi trobaven alguns exemplars de contes infantils que jo llegia quan era un xiquet a Cornudella (precisament aquest cap de setmana passat n’he estat fullejant algun) i que van ser els meus primers passos com a lector. La sensació ha estat agradable, tot i l’efecte que causa que les teves primeres lectures es trobin en una vitrina com una relíquia antiga i venerada. Però no em sap greu, perquè d’aquell xiquet que llegia contes encara en queden moltes coses.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo en tenia d'aquests contes quan era petita! Encara els conservo. Quins records! :D

Anònim ha dit...

Jo no tinc ni un sol conte de quan era menut. Supose què per aquest motiu ara guarde tots els que tenen els meus fills. I et puc assegurar que alguns són ja autèntiques joies. Conèixes l'editorial KALANDRAKA? Segur que si. Per cert, he estat ben a prop de Tortosa i per no recordar el teu telèfon no t'he fet una visita. Ara què ja me n'he adonat que no has parat en torreta, per la qual cosa hagués sigut difícil la coincidència.