04 d’agost 2007

2a trobada d’autors ebrencs al Matarranya


El diumenge, 12 d’agost a les 12 del matí a la llibreria Serret de Vall-de-Roures, presentació del llibre "Estius a l’Ebre" editat per Aeditors, amb la presència d’una bona representació dels 21 autors ebrencs que hi ha col·laborat: Jordi Andreu, Cinta Arasa, Rafel Duran, Dora S. Farnós, Glòria Fandos, Sílvia Favà, Ramon Àngel García, Xavier García, Valer Gisbert, Albert Guiu, Ma. Josep Margalef, Josep Meseguer, Núria Menasanch, Laura Mur, Judit Ortiz, Eva Queralt, Emigdi Subirats, Jesús M. Tibau, Josep Igual, Vicent Sanz i Josepa Vilurbina.

A les 19.30, tindrà lloca Fondespala la 2a trobada d’autors ebrencs i matarranyencs, amb el lema "Els autors i les noves tecnologies". Es vol presentar el paper que juguen les tecnologies de la informació, en especial internet, en la promoció de la literatura en general i dels autors de manera específica dins de un territori; Mataranya Terres de l’Ebre i Baix Aragó.
Per aquest motiu, s’ha plantejat la jornada en les 3 parts següents:
1a part: Donar a conèixer quins webs i blocs fan possible la promoció dels autors del Matarranya i les Terres de l’Ebre.En aquest espai es presentaran els diferents blocs i webs i les noves publicacións de diferents autors, Institucións i Associacións, i com aquestes eines ajuden a la seva promoció i a la difusió de la Literatura Ebrenca.
Moderació a carrec de Pepa Nogues (Ascuma)
Autors, blocs i webs que hi participaran:
—Susana Antoli; guanyadora del Guillem Micolau 2007 en lo seu llibre "Tornem a ser menuts"
I després la presentació dels Blocs i webs:
Jesús M. Tibau (bloc: Tens un raco dalt del món)
Emigdi Subirats (bloc i farà referència a altres Blocs Ebrencs)
— Albert Aragones (web beaba)
— Carles Sancho (llibre i web de "Viles i Gent")
— Ignacio Micolau: la traducció al castellà del llibre "Lo Banc de la Paciencia" (el Banco de la Paciencia) de Tomas Riva Muñoz i la seua web
—Javier Díez, Susana Anglès (web. El Sueño Igualitario, Cuadernos de Cazarabet)
— Natxo Sorolla (http://www.franja.tk/)

2a part: Les institucions i les editorials:
El paper de les noves tecnologies per ajudar a les institucions i les editorials en la seva tasca de difusió de la literatura ebrenca i de la Franja de ponent.Algunes de les insititucions i editorials que hi participarà:
Institut Ramon Muntaner (Mª Carmen Jimenez)
Aeditors (Alex Ferrer)
ASCUMA (Jose Miguel Gracia)
Centro de Estudios Bajoaragoneses ( Ignacio Micolau i Ramon Mur)

3a part: Presentació del Serret Bloc:
Es presentarà el Serret Bloc i hi participaran tots els autors que hi són presents i que fan aportacions tant en la seva versió en català com en castellà. En aquesta Tercera part també es presentarà l’acord al que s’ha arribat amb Cossetània Edicions per a l’edició del primer recull de relats (tant en castellà com en català) que han aparegut al bloc.
Cossetània ha estat pionera en recollir aquesta iniciativa i de ben segur que el bloc servirà per seguir donant peu a promoure iniciatives com aquesta.