30 de març 2010

Dies d'anhels al Club de lectura de Tortosa

La novel·la Dies d'anhels, escrita per Emigdi Subirats i Rafel Duran, va ser comentada el passat 29 de març al Club de Lectura de la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa. El llibre narra la història de Josep Talarn, des d'inicis del segle XX fins a la postguerra. Tot un seguit d'esperances i il.lusions que arriben acompanyades del so dels petards a l'inici del segle, que renaixeran amb l'arribada de la Segona República, i que una vegada i una altra es veuran frustrades. El llibre toca moments importans del segle arreu del nostre país, com ara la guerra del Marroc o la República, i també de les Terres de l'Ebre, com la riuada de 1907; però gran part del temps de la tertúlia se'l va emportar la Guerra Civil, sempre la Guerra Civil, que ens marca encara fins i tot als de la nostra generació, que només (només?) l'hem viscuda de referències (terribles referències).
Els autors ens van explicar el procés creatiu, especialment el mètode utilitzat per a escriure la novel·la a quatre mans (de tan bon resultat que a ells mateixos els costa recordar quina fou la part que van escriure) i les fonts de documentació.
Com sempre, una xerrada enriquidora per totes parts. la propera trobada del Club de lectura serà el 27 d'abril, per comentar La nit de l'oracle, de Paul Auster.