11 de desembre 2011

El port del nou món, de Xulio Ricardo Trigo

El port del nou món, una nova novel·la de Xulio Ricardo Trigo, aquest al voltant de la construcció del port de Barcelona al segle XV.
Barcelona era una ciutat en ebullició i un dels centres comercials més destacats de la Mediterrània. Però la manca de port a la ciutat obligava els vaixells a fondejar directament a la platja, i les tempestes, freqüents, arrossegaven els vaixells a la sorra o a les roques i els destrossava. Per continuar prosperant calia emprendre unes obres monumentals i construir un port segur: el Port de la Santa Creu, un port de 103 metres de llarg, que és el germen de l’actual.
En aquest context real, conflueixen les aventures dels protagonistes d’aquesta novel·la: la de l’enginyer Stassi d’Alessandria que ha rebut l’encàrrec del Consell de Cent de dur a terme les obres; la del jove Marcel, que tot i la seva delicada salut aconsegueix fer realitat el seu somni; la de la Teresa, una noia decidida i valenta disposada a tot per salvar el seu germà.
Tot plegat, un viatge que portarà al protagonista a descobrir-se a si mateix i al seu destí, i per a això el viatge haurà de ser interior. I no tan sols al propi interior, sinó que per a sorpresa meva, el Marcel farà cap a la meva estimada Siurana, al cim del Priorat, on voltada de cingles i llegendes amaga misteris que només un mateix pot descobrir.
La perfecció d'una esfera no es troba a la seva forma, ni al material de què està feta.
El llibre es presentarà a la llibreria La 2 de Viladrich el proper 12 de desembre, a les 19.30 h.

2 comentaris:

Jordi Policarp - Els llibres del celler ha dit...

Llàstima que em quedi un pel lluny, sinó amb molt de gust us acompanyaria en aquesta interessant presentació.

En fí si algun dia es fés per les comarques gironines aviseu-me, val?

Admin ha dit...

Vaig llegir el Somni de Tarraco del mateix autor i em va agradar. Miraré de llegir aquest també.