15 de setembre 2013

De sobte truquen a la porta, d'Etgar Keret

De sobte truquen a la porta, d'Etgar Keret
Proa Edicions, 2013
Sinopsi
"Explica'm una història -m'ordena l'home barbut que seu al sofà de la meva sala d'estar. La situació, tot s'ha de dir, no és gens agradable. [...] L'última vegada que algú em va demanar que li expliqués una història, va ser el meu fill. Va passar fa un any. Li vaig explicar no sé què d'una fada i una fura -no ho recordo gaire bé- i al cap de dos minuts ja dormia com un soc. Però ara la situació és diametralment oposada. Sobretot perquè el meu fill ni porta barba ni empunya una pistola".
En els contes d'Etgar Keret la vida quotidiana és sempre més complicada i perillosa del que sembla. Gran renovador de la literatura israeliana, Keret té la virtut d'explicar amb quatre paràgrafs el que molts escriptors no són capaços de comprimir en una novel·la.
Molts cops divertit, no defuig tractar temes d'extrem dramatisme on nosaltres segurament no gosatíem ficar-nos, com ara la situació que pateixes israelians i palestins.
Els seus contes sovint juguen amb elements fantàstics o irreals que accentuen el realisme o els anhels vitals dels seus personatges.

1 comentari:

Rafel ha dit...

Genials els relats de Keret.