31 de desembre 2017

Repàs de l'any

Com cada 31 de desembre, em disposo a fer un repàs de les activitats literàries de l'any. És un bon exercici d'autoestima (per què no?) per a adonar-te que no has perdut el temps, que has deixat petjades, i per a recordar extraordinaris moments que li dec a la literatura:
-Publicació del meu 13è llibre, La vida darrere de l'aparador (Onada Edicions).
-6è Premi de Poesia Vila de Cambrils, amb l'obra Olor de capvespre.
-Participació al projecte lierari i artístic prioratí VIure (camins d'esperança)
-Versos contra la violència. Coordinació dels recitals de poesia a La Ràpita i Roquetes, el 7 i 8 d'octubre, i del posterior llibre (Onada Edicions), i de l'espectacle a Tortosa el 29 de desembre.
-Tens un racó dalt del món, a Canal 21 Ebre. Enguany hem sobrepassat els 200 programes emesos. Un programa consolidat, dedicat al món del llibre, en una televisió privada. Gràcies a Canal 21 per l'aposta, per deixar-nos aquest racó, i a totes les persones convidades.
-diLLUMs d'arts al forn. Un any més amb aquesta trobada mensual, ja consolidada, gràcies a la qual hem impulsat la trobada d'escriptors de Sant Jordi, l'homenatge a les persones premiades durant l'any 2017, i el projecte Versos contra la violència.
-Jornada Literària de Cornudella de Montsant. Enguany hem arribat a la desena edició, d'aquesta emotiva cita al meu poble, amb escriptors amics.
-Club de lectura de Tortosa. Un any més, i ja en van 11, coordinant el Club de la Biblioteca de Tortosa, colze a colze amb Sílvia Panisello. Enguany hem superat les 100 trobades.
-Literatura al carrer. Una activitat esporàdica, visceral i improvisada, de portar la literatura a qualsevol racó de pobles i ciutats.
-Participació a les Jornades de les Lletres Ebrenques d'Amposta, a través d'una sessió de microcontes amb alumnat de l'Institut Ramon Berenguer IV.
-Participació al Club de lectura d'Amposta, i al  Club de Lectura de Deltebre, per comentar El nostre pitjor enemic.
-Amb gust de terra. Presentació d'aquest petit espectacle a la fira Litteratum, juntament amb el guitarrista i amic Albino Tena.
-Visita a l'Escola de Remolins de Tortosa, on hem van donar un dels millor regals que m'han fet mai, dins del programa Autors a les Aules, de la ILC. Sempre disposat a visitar les escoles, la clau de la nostra societat.
-Xerrada i lectura de No és la derrota, sinó el vent, a l'Institut de Roquetes.
-Xerrada sobre No és la derrota, sinó el vent, a l'Institut Ramon Berenguer IV d'Amposta.
-Xerrada sobre literatura km 0 a Reus, amb Onada Edicions.
-Participació al Dia mundial de la Poesia, amb una xerrada a la Biblioteca de Móra d'Ebre.
-Participació a una trobada de Retrats ebrencs.
-Convidat al Dia de les llengües maternes,  on es van llegir textos meus traduïts a diversos idiomes.
-A partir d'enguany, un dels meus versos forma part de la col·lecció de postals de la ILC.
-Lectura de contes a la botiga RepoArt.
-Lectura de contes per demanar la llibertat dels presos polítics.
-Presentacions de llibres: La vida darrere de l'aparador, a la fàbrica CREO de Tortosa, a Móra la Nova, amb Jordi Duran, a Cornudella, amb Francesc Valls, a la Fira literària de Jesús; El nostre pitjor enemic, a Reus, amb Carme Andrade.
.
En resum, un bon grapat d'activitats, amb números rodons que comencen a fer goig, com els 10 anys de Jornada Literària, els 100 Clubs de Lectura o els 200 programes de televisió.
I molts amics de lletres nous, i moltes llavors, i moltes emocions.
Que tinguem molt bona any nou i, sobretot, que TOTHOM TORNI A CASA.

1 comentari:

Salvador Macip ha dit...

HA sigut un any complciat però literàriament t'ha anat bé! Que el 2018 sigui millor per tots.