23 de desembre 2018

Repte poètica al Mercat solidari d'art








Als intrèpids membres del col·lectiu diLLUMS d'arts al forn, de seguida ens va entusiasmar la idea del Mercat solidari d'art, organitzat pel col·lectiu Lo Taller, que estarà obert fins el 4 de gener, tal com vam comentar en un apunt anterior, i que té lloc al carrer Sort de Tortosa, al barri de Sant Llàtzer.
Ahir dissabte vam tornar a col·laborar amb ells amb l'organització d'un Repte poètic, en el qual havíem fet una invitació oberta a les persones malaltes de lletres perquè acudissin al Mercat solidaria d'art una hora abans de l'acte, els vam assignar una de les obres exposades, i van escriure un text que els va inspirar.
Tot plegat va esdevenir un activitat on la creativitat rebotava per les parets, on la pintura, l'escultura i la literatura es fonien, creixien, es multiplicaven, però, sobretot, fou una tarda lúdica, divertida, emocionant, perquè tothom que hi va participar ho feu de forma entusiasta, amb agraïment i amb estima. Vam intervenir Ricardo Gascón,  Xavier Aragó, Tomás Camacho, Conxita Jiménez, Pilar Cabrera a duo amb la seva neta Xénia, Ernest Redó, Jesús M. Tibau, Assumpta Arasa, Montse Pallarès, Emigdi Subirats, i Pilar Garriga (des de la distància a través de whataspp), i fins i tot la regidora de Cultura, Dolors Queralt, es va animar a improvisar un text. Per a arrodonir la tarda, també com comptarem amb l'actuació musical de Pili Cugat i Carlos Lupprian.
Un acte que exemplifica a la perfecció l'esperit del nostre col·lectiu, posar en contacte la gent amant de la cultura, creadors i usuaris, de totes les disciplines, fer-ne difusió, i, sobretot xalar fent-ho.
En aquest enllaç, més imatges de l'acte.