01 de maig 2021

La flamenca Emma, d’Irene López, amb il·lustracions d’Ainhoa Kuns

 La flamenca Emma, d’Irene López, amb il·lustracions d’Ainhoa Kuns

Sinopsi

El conte narra la història de l’Emma, la flamenca més flamenca del Delta, que viu a la colònia de la Badia dels Alfacs. Ella, juntament amb la seva germana, Fangar, i el seu amic, Soleil, ens explicarà com s’ho va fer per convertir-se en una prestigiosa investigadora en la recerca de la cura del càncer de mama.

El conte, amb un clar ADN ebrenc, està inspirat amb el vídeo promocional del Projecte Emma, obra de Lydia Beltri, de Lupini & Ratini Produccions Siderals. La voluntat última del conte és transmetre la història que hi ha al darrere de la malaltia als més petits i fer que aquests la coneguin de prop i, potser, amb un punt menys de dramatisme. Podent-lo utilitzar també com a material pedagògic als centres educatius del Baix Ebre, així com també a través de la Xarxa de Biblioteques de Catalunya, tot fent-ne contacontes i presentacions didàctiques.

El conte és una peça més d’un laboriós projecte solidari de l’equip que centra la seva investigació en la recerca del càncer de mama a l’ICS a les Terres de l’Ebre. La iniciativa, dirigida per l’investigador, Carlos López, és encapçalada per la Fundació Doctor Ferran. És per això que tots els beneficis recaptats amb la venda d’aquest conte, i de tots els productes de marxandatge ja existents del Projecte Emma, van destinats a aquesta recerca.