30 de setembre 2011

Rodari. Contes del geni de la fantasia

Un regal que penso digerir lentament, el volum que La Galera ha editat en homenatge al contista italià: Rodari, contes del geni de la fantasia, que inclou sis de les seves obres. Segur que en tornaré a parlar.
Un dels llibres que inclou el volum és El llibre dels perquè, publicat 4 anys després de la seva mort que recull les respostes de l'autor publicades en un diari, a preguntes que li feien els infants, com ara aquesta:
Per què la Lluna no cau?
Que no cau? I tant que cau! La LLuna cau cap a la Terra, i no sel itira al damunt perquè la Terra se'n va corrents. Si no caigués, la veuríem lluuny per l'univers, com un globus quan s'escapa.
Per què els talps son cecs?
Els talps viuen sota terra i hi foraden galeries a la velocitat de 12-15 metres oer hora, sempre a les fosques; per això la vista no se'ls ha desenvolupat i el sseus ulls, de la mida d'un cap d'agulla, a penes distingeixen el dia de la nit. Jo coneixia un tal senyor Talp. Tenia ulls, però no els feia servir. En ple mes d'agost anava pel món cridant: "No fa sol! No fa sol!" Sabeu?, Va morir-se d'insolació. I de gent com ell, n'hi ha un bon feix.

2 comentaris:

llum ha dit...

Aquest llibre és per a nanos?
De quina edat?
Gràcies!

Jesús M. Tibau ha dit...

Aquest volum consta de sis llibres, i ja n'he tastat alguns. A mi m'encanten els de contes molt breus, plens de fantasia, cert surrealisme i que desprenen gran sensibilitat. Són divertits, i als nanos petits els poden agradar, sense dubte, però sobretot els pot valorar un adult.