24 de setembre 2011

Sóc una dona, saps què vol dir?, de Maite Forteza

Sóc una dona, saps què vol dir?, de Maite Forteza, és un recull per ordre alfabètic de noms, d'històries d'un grapat de dones, una darrera l’altra; històries que colpeixen per senzilles, per tendres, per la delicada i fràgil intimitat que traspuen... però també per la cruesa, per la immediatesa, per la franca humanitat amb què l’autora fa els seus retrats.
Llegits com un tot, aquest recull de relats dóna la idea d’una dona complerta, d’una dona genèrica, d’una dona sense edat, o que les té totes. Dones que necessiten consol, dones consoladores, infatigables, fatigades, espantades, confiades. Al mateix temps, d’una dona actual, amb el relleu que això implica, d’una dona sense temps, amb memòria, també amb futur, però, sobretot, amb un present. Escrits amb un estil gairebé prosopoètic, l’autora impregna el text d’un sentit profund d’abstracció, de reflexió, al mateix temps que el fa, precisament per la tècnica emprada, proper, càlid i humà.Una lliçó de senzillesa.
Parlarem amb Maite Forteza d'aquest recull, i de la seva passió pels llibres, durant el proper programa de Tens un racó dalt del món, a Canal 21, el 28 de setembre.

2 comentaris:

Jesús Párraga ha dit...

Podries proposar el següent joc literari: donar resposta a la pregunta del títol del llibre que comentes. Per exemple:
-Sóc una dona, saps que vol dir?
-Que jo sóc culpable?

Jesús M. Tibau ha dit...

compro la idea, Jesús, per al joc de dimecres vinent