26 d’agost 2007

222 contes


Ahir vaig acabar d’escriure el meu conte número 222. Ja comencen a ser una bona colla. Sort que no els he d’alimentar, perquè em sortiria per un ull de la cara. Si tenim en compte que fins ara en porto 93 de publicats, podeu comprendre que tinc contes per a una bona estona. Ho dic perquè és reiterada la pregunta: "quan escriuràs una novel·la?" Que consti que no m’enfado quan se’m fa aquesta pregunta, però sembla que fer contes no sigui una cosa prou seriosa, com si no fos escriure de debò. A més, als novel·listes mai se’ls fa la pregunta inversa: "quan escriuràs un recull de contes?" D’igual manera, als especialistes en els 100 metres llisos no se’ls demana quan correran una marató. Cadascú té el seu estil amb el qual se sent còmode i jo, escrivint contes, m’ho passo molt bé. Això no vol dir que descarti escriure una novel·la, com tampoc he descartat pujar a l’Everest (en aquest cas, més aviat és l’Everest qui m’ha descartat a mi).

Dins del gènere conte em sento especialment còmode en les distàncies curtes, i sóc molt regular en aquest sentit. Una prova és la següent relació on es comprova que més de la meitat dels meus contes no arriba al tercer foli.

1 foli: 27 contes, 12,16%
2 folis: 101 contes, 45,50%
3 folis: 53 contes, 23,87%
4 folis: 24 contes, 10,81%
5 folis: 6 contes, 2,70%
6 folis: 5 contes, 2,25%
7 folis: 2 contes, 0,90%
13 folis: 1 conte, 0,45%
16 folis: 1 conte, 0,45%
20 folis: 1, conte 0,45%
35 folis: 1, conte 0,45%

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Carver, Calders, Cortázar, Cheever..., tots grans contistes. El conte no és cap gènere de segona, tot el contrari, cal tindre molta mestria per dir-ho tot en poc espai.

Anònim ha dit...

Home... un conte de 35 folis ja és una novel·leta prou interessant, i més sabent que amb la reducció del foli a la pàgina del llibre, el número d'aquests folis pujarà. No?

Anònim ha dit...

Felicitats! Per molts contes!

Anònim ha dit...

Jo també sóc contista, i a l'igual que tu també escric contes molt breus. Crec que la brevetat de la narració és un exercici per sintetitzar una història, una anècdota. Això sí, jo encara no he arribat a escriure 222, de moment, crec que n'he contat vora uns 60.
Ja saps que diu la dita, allò que és bo, si és breu és doblement bo.

Unknown ha dit...

Jo de gran vull ser com tu...