29 de juliol 2009

Galeria ebrenca


Aquest diumenge, durant la IV Trobada d'autors ebrencs a la Matarranya, tindrà lloc la presentació d'un nou llibre col·lectiu fruit de la col·laboració d'Aeditors i la llibreria Serret. Es tracta de Galeria ebrenca, on el fil conductor dels relats són els personatges d'aquesta terra. Em plau participar de nou en aquesta iniciativa. Aquí teniu la relació d'autors/es participants: Cinta Mulet, Lluís Rajadell, Josep Igual, Albert Guiu, Laura Mur, Jesús M. Tibau, Vicent Sanz, Tomàs Camacho, Núria Menasanch, Joan Pijoan, Susanna Antolí, Cinta, Arasa, M. Lluïsa Gascon, Carles Gil, José Miguel Gràcia, Carles Sancho, Xavier Garcia, Francesca Aliern, Maria-Josep Margalef, Jordi Pijoan-López, Josep Gironès, Alfred Sala, Àngel Solé Borrull, Regina Bladé, Ester Suñé, Judit Ortiz, Josfin (Josefina Motis), Anna Maria Canalda, Neus Pallarès i Marta Momblant Ribas.
.
No sé si aquesta proliferació de llibres col·lectius que estan vivint les Terres de l'Ebre té precedents:
El brogit de l'Ebre, de Cossetània (2003)
Terres d'aigua, de Cossetània (2004)
Blanc sobre negre, de Cossetània (2006)
L'altre Nadal, d'Aeditors (2006)
Estius a l'Ebre, d'Aeditors (2007)
El riu que parla, d'Aeditors (2008)
Ebre blook, de Cossetània, (2009)
Lletres de casa, de March Editors (2009)
Galeria ebrenca, d'Aeditors (2009)
.
I segur que me'n deixo algun (si és així demano perdó; podeu completar la informació als comentaris). A més cal tenir en compte el gran nombre d'autors/es novells apareguts els darrers anys.
Potser alguns diran que quantitat no és sinònim de qualitat, i és cert, però tampoc són antònims i, en tot cas, és molt millor quantitat que no quantitat. Jo no sóc cap entès en literatura, només un lector empedreït i un continu aprenent d'escriptor, però em satisfà veure el gran nombre de novetats que darrerement apareixen a les Terres de l'Ebre.

1 comentari:

Ignasi Revés ha dit...

Felicitats. A tu i a tots els companys (i companyes) que participeu en aquesta nova aventura literària. Patrocinada, com quasi sempre, per l'Octavi Serret i l'Àlex Ferré.