25 de febrer 2011

Mortadelo


Quan tenia 10 anys, Mortadelo y Filemón era una de les meves lectures preferides, i també m'agradava molt dibuixar-lo. I a vosaltres?

20 comentaris:

Jesús Párraga ha dit...

Mortadelo va ser el primer, el d'ara mateix, el de sempre. I després vingueren el botones Sacarino, Pepe Gotera y Otilio, chapuzas a domicilio, Rompetechos, la Rue del Percebe 13, la familia Trapisonda (un grupito que es la monda). Però no només estaven els personatges d'Ibáñez, també hi eren els de Vázquez: el Vázquez, Anacleto, agente secreto, las hermanas Gilda (Leovigilda i Hermenegilda); els d'Escobar, com ara Zipi i Zape, Pepe el hincha o don Pío, o Aquiles Talón; els de Peñarroya: Pitagorin, Carioco (ara no m'en recorde si eren de Peñarroya); Agamenón, igualico igualico que el defunto su agüelico (l'autor del qual no recorde) Sir Tim O'Theo de Raf... Cuervo Loco, pica pero pica poco... Fotre, Jesús, m'has fet recordar tota la meua colecció (absolutament perduda) de tebeos de "Tío Vivo", "Din Dan", "Pulgarcito, "SuperMortadelo"i fins i tot "Lily", que vaig comprar fins que vaig descobrir que a sota del títol deia "revista infantil femenina". Ja deia jo que tots els personatges (Fina, el terror del internado, la chica gato, etc.) eren xiques... I que l'home del kiosc em mirava mig de reüll :)

Jesús Párraga ha dit...

...se m'oblidava el "DDT", un altre tebeo.

Salvador Macip ha dit...

M'agradava i m'agrada! De dibuixar res, però de llegir-lo molt.

El porquet ha dit...

De petitó varen ser els primers ídols de còmic, després varen cedir pas al monstre Tintín!

Ignasi Revés ha dit...

Quan anàvem a Lleida a les rebaixes i ma mare em volia tenir quiet, em comprava un Mortadelo (o un Zipi y Zape).

Pilar ha dit...

M'agradava llegir-lo. Sóc incapaç de dibuixar res, si no és lineal i amb unes mides.

Núria ha dit...

Zipi i Zape els meus preferits. Sempre en feien una darrera l'altra.

Unknown ha dit...

Jesús Párraga quina gran llista que has fet, només t'ha faltat Carpanta!

Mortadelo i Filemón d'una banda i Zipi i Zape per l'altra eren els més potents, almenys per mi (i per als super humors, que per això feien recopilacions seves). Els de 13 Rue del Percebe també eren altres que m'encantaven.

Jo també dibuixava molt, sempre tenia blocs plens de dibuixos i inclús m'escrivia textos per crear-me els meus propis tebeos. Suposo que a partir d'aquí vaig acabar escrivint.

Mortadel.la ha dit...

A mi m'encaaaaaaaaaaaaanta el Mortadelo , sí, sempre m'ha agradat llegir-lo. De fet tinc una debilitat per ell una mica gran. I l'he dibuixat! (fa temps d'això, clar) I en Zipi Zape també m'encantaven.. i molts altres...


La seva dona,
jo!

Gemma Sara ha dit...

A mi també m'agradaven Mortadelo y Filemón, amb el Profesor Bacterio, la Ofelia... després ja vaig passar a coses com "Esther y su mundo" i em vaig oblidar una mica d'ells. Però em va agradar veure la peli que en van fer (la primera), estava bé.

Carme Rosanas ha dit...

Sí, sí m'agradava Mortadelo i Filemón. A vegades em compraven el Tiovivo i a vegades el DDT i a vegades el Dumbo que era el meu preferit, perquè a la contraportada hi havia el Pequeño Hiawata... un petit indi que m'encantava. Mira, més que el Mortadelo!

Dibuixar-lo, mai! Jo no dibuixava res de res... ja saps que fa 4 dies que dibuixo.

Clidice ha dit...

Tinc la gran sort que el meu perruquer els té tots, així m'estalvio les belensestebans :) Ara qui el dibuixava tot el dia, que avorria, era el meu germà. Encara ara "se li escapa" :)

Anònim ha dit...

la de mortadelos que llegué a dibujar..

Sebastià Martori ha dit...

em sembla que Pepe el Hincha (aquell Menisco F.C.!), don Pío i Aquiles Talón no eren d'Escobar, però vaja, parlo de memòria... el llistat que ha fet el Jesús és brutal, em sembla que dels principals només trobo a faltar a doña Urraca, Gordito Relleno, Ángel Siseñor, Plurilópez, la familia Cebolleta (aquell avi explicant totes les batalles de la guerra contínuament) A mí m'agradaven especialment els, valgui la redundancia, especials: els de les olimpiades i els dels mundials de futbol. I un clàsic, "El sulfato atómico".
I en quant a dibuixa'ls, contínuament, i també els feia en plastilina per poder jugar i aplatar-los cruelment al final de les seves desventures. El que millor em sortia era l'Otilio.

JdM ha dit...

El meu pare (Enrich) és un dels pocs supervivents de la "factoria" Bruguera i dibuixava el "Caco Bonifacio" i el meu oncle, Guillem Cifré, era el creador del "Repórter Tribulete"... he mamat tants còmics i m'ho he passat tan bé!

Isabel ha dit...

Els diumenges després de missa la mare em donava la “pagueta” i corria com una esperitada al quiosc de la senyora Lourdes a comprar alguna “xuxe” i si la paga era bona, un TBO! els Mortadelos em feien riure molt i els Zipi-Zape també, encara en tinc per casa! en Jesús Párraga deu ser de la meva quinta m’ha fet recordar alguns personatges que havia oblidat. Gràcies per aquests records!

Quadern de mots ha dit...

A mi mai m'han agradat, preferia Zipi i Zape o la família Ulises

magazine.cat ha dit...

Ha casa meva el paren en te la col•lecció uns volums enormes.
Jo soc més de zipi zape.

Speaker ha dit...

Si no fóra per Mortadelo y Filemón mai no hauria llegit cap llibre, ni tindria un blog ni estaria escrivint ací.

Així d'important ha sigut :)

Jesús Párraga ha dit...

Carpanta, doña Urraca, Gordito relleno, la familia Cebolleta... Oblits imperdonables. I damunt tenim el Jordi, familiar dels dibuixants de el caco Bonifacio i el repórter Tribulete!!! El d'"El Aullido Vespertino", si no recorde malament!!! Ostres tu, quin luxe!!!
Veig que som de la generació de "Cuéntame"... Un dia d'aquestos hauríem de parlar d'Orzowei i del Mazinger Z :)