13 de febrer 2011

Negre de Merda, El racisme explicat als blancs, de Matthew Tree

Tots creiem saber què és el racisme, i la majoria fins i tot estem convençuts que això del racisme ens és alié. En aquest llibre, Negre de Merda. El racisme explicat als blancs, Matthew Tree toca un tema que li preocupa des de fa molts anys, i tracta de buscar-ne els motius (no les justificacions), i ens mostra exemples que ens avergonyeixen com a éssers humans, i dóna la paraula a qui el pateixen, i fa una mirada històrica cap enrere, i fa una volta al món i, potser el més impactant, ens posa davant la cara el racisme a Catalunya també.
Ningú es veu lliure d'aquesta xacra que tothom nega? Forma part de forma intrínseca a l'ésser humà? Tanta por ens fa tot allò que és diferent?
.
El proper 18 de febrer Matthew Tree vindrà a Tortosa, i tindré el plaer de presentar el seu llibre a La 2 de Viladrich, a les 19.30 hores.

2 comentaris:

Brian ha dit...

El que més mal em sap és el racisme amb que estan pujant alguns jovens - uns xavals "d'aqui" em van contar que quan era el dia "multicultural" al menjador del seu institut (o sigui, toca menjar cous cous), ells anaven a menjar al Viena :(

Bé, espero que només sigui un problema temporal i entre tots aprenem que no hi ha motiu per tenir por dels altres.

Joan Vigó ha dit...

El que sí que fa por és la ignorància que cada cop més abasta més estrats socials. Vanar-se de no haver llegit mai cap llibre, de no saber un bri de res excepte del consum i de les seves mil formes, ja no és patrimoni exclusiu de col·lectius desafavorits. I el més trist, que a qui mana ja li va bé. Mentre hi ha rucs, diuen, es va a cavall.