29 de maig 2011

Aquests catalans estan tocats del bolet!, de Jordi Cantavella

Aquesta hilarant novel·la està protagonitzada per una especial colla de boletaires a la conquesta del bosc primigeni, un bosc ocult en una vall del Pirineu que deu amagar, sense dubte, tresors reservats només per a uns quants escollits i escollides.

En llegir la novel·la i veure el comportament dels personatges no podem deixar de sospitar si han menjat algun bolet al·lucinogen; o si ha estat l’autor qui n’ha patit els efectes (ja li preguntaré). La trama inclou un seguit de relacions entre els personatges on no hi manca l’ambició, l’enveja, la tensió i la distensió sexual i l’espionatge digne d’una aventura de 007, però ambientat dins de l’aparentment innocent món dels boletaires en general, i dels boletaires barcelonins en concret, amb tots els malnoms amb què són coneguts arreu de la nostra geografia. L’autor se’n riu dels tòpicsmés nostrats, els exagera, els paròdia, començant per ell mateix(també boletaire barceloní com el primer). A la segona part del llibre, amb un toc de vareta màgica, Jordi Cantavella fa viatjar els personatges a la Catalunya del nostre passat, ens obrirà una porta al futur, i se’n riurà del present.

1 comentari:

zel ha dit...

Home, en aquestes diades grises, uns quants bolets especials potser anirien bé...i algun de verinós també! Ja saps per qui...