La foto del sàbat / 230
Fa 7 hores
el bloc de l'escriptor Jesús M. Tibau, amb comentaris de llibres, desdefinicions, jocs literaris, nanocontes, lectures, emocions i reflexions més o menys improvisades. Porta'm al teu comerç, entitat, associació, reunió familiar o d'amics... Parlaré de què és per mi la passió d'escriure, el joc. Us llegiré textos, en farem a mitges, xalarem si també t'agrada la literatura. Més informació a jesusmtibau@gmail.com
5 comentaris:
Jo no sabria dir en quines pàgines em concentro més. Crec que em depèn molt de la situació en que estigui llegint en el moment (lloc, ambient, moment emocional, càrrega del dia...), en fi, una infinitat de variables que m'han fet gaudir més (i menys) d'un llibre
Ah, sí, les primeres pàgines, és com el dia quan es lleva, amb aquelles llums cristal.lines que es van acolorint...
La importància de les primeres pàgines... no: de les primères línies, de la primera frase, és fonamental, determinant. Per això tinc tants de llibres a les prestatgeries de casa dels que només he llegit la primera pàgina. Ara, si n'hi a un començament narratiu que em molesta, és el d'eixos relats que introdueixen un personatge en tercera persona sense identificar-lo, com ara: "Va eixir de casa tot pensant que aquell seria un dia tan gris com els que havia viscut des que ell se'n va anar..." A fer la mà, ja no continue llegint!
Raul Guerra Garrido dedica la primera pàgina de la seua novel·la "El otoño siempre hiere" a reflexionar sobre la importància desmesurada que hom concedeix a la primera pàgina de les novel·les. No sé com segueix: no he passat encara de la primera pàgina.
Els llibres i la vida tenen molt en comú...tens raó, questes primeres pàgines a vegades ens atreuen...o ens fan girar els ulls a un altre volum.
Jo també comparteixo amb tu, Jesús, aquesta passió per les primeres pàgines. I m'agrada rellegir-les quan la trama ja ha pres un rumb determinat. Sóc també molt aficionat als inicis desconcertants (Cortázar n'era un mestre!): aquests dies em passa amb els contes de l'Alice Munro (molt recomanables!), en els quals se'ns dóna tanta informació de bon començament que el lector només podrà entendre el que s'explica després d'haver llegit una bona part del conte. Només llavors, si rellegim els primers paràgrafs copsarem tot el significat del text.
Publica un comentari a l'entrada