10 de febrer 2013

Per què tanquen les llibreries?

Us convido a escoltar aquest debat a Catalunya Ràdio, lúcid, realista i trist, molt trist. Amb Miquel Colomer, ex-director de la Llibreria Catalònia; Eduard Márquez, escriptor; Albert Cuesta, periodista expert en noves tecnologies, Judith Pujadó co-propietària de l'editorial Sidillà i Antonu Daura, president del Gremi de Llibreters de Catalunya
És el mateix llegir que ser lector? És el mateix escriure i ser escriptor?
Fomentar la lectura? Millor crear gent intel·ligent.
La letal distància que hi ha entre els pocs llibres que venen milions d'exemplars, i la multitud que en ven un miler. L'aniquilació de la petita infraestructura que permetia als escriptors aconseguir uns mínims ingressos.

3 comentaris:

Francesc Puigcarbó ha dit...

Possiblement perqué la gent no llegeix, i tambè perque els lloguers estàn molt amunt per un tipus de negoci que necessita metres quadrats.

Jordi Policarp - Els llibres del celler ha dit...

Si al consumidor de lectures, li redueixen els ingressos, reduirà la compra de llibres, buscarà altres alternatives per llegir i la llibreria no podrà fer front als sous i als lloguers més que desmesurats dels locals.

Cal que es prengui consciencia que ens els temps que estem, "menys" és "molt menys" de tot.

Anònim ha dit...

Si entra poca molla a la butxaca i l'habitatge és petit, el millor és tirar de prèstec bibliotecari: de franc, i un cop fet el fet, no ocupa espai.