18 de febrer 2013

Sobre la felicitat, de Joan Barril

Sobre la felicitat, de Joan Barril
Edicions 62, 2013
Sinopsi


Un recull de contes i articles en el qual Joan Barril exposa la seva filosofia respecte a la felicitat, que es centra en la idea que convé viure intensament, compartir amb els altres i gaudir dels petits fets del dia dia. En uns contes breus i eficaços encalça valors com l'amistat, l'amor, el temps que passa, l'experiència plaent de la solitud, el contacte amb la natura, els mil i un afectes i els records. Els petits fets quotidians són al capdavall el que ens conformen i viure'ls intensament i com si fos el primer dia és sense dubte una manera d'apropar-nos a la felicitat.

«Les reflexions i narracions d’aquest llibre potser no aporten tota la felicitat, però ens recorden que en qualsevol moment ens la podem trobar per un d’aquests atzars en els quals la vida ens posa a prova per dir-nos que no ens hem de conformar amb la feixuga dansa quotidiana. No són pures ficcions sinó essències de felicitats concebudes per a la supervivència.

Em poso a disposició del lector per fer-li companyia i compartir una part de la meva felicitat. I és que ni ell ni jo ni ningú estem disposats que ens vagin robant l’alegria». Joan Barril

Us deixo amb un fragment:

1 comentari:

Josep ha dit...

Mossèn Barrilete pontificant dalt del púlpit progre?