14 de maig 2016

Literatura glocal



Setmana intensa de promoció del meu nou llibre No és la derrota, sinó el vent.
Els dies 10 i 11 vaig participar en activitats dirigides estratègicament al professorat de secundària, en actes realitzats a Tortosa i a Tarragona( Institut Pere Martell), on es va donar a conèixer el projecte de literatura km 0 d'Onada Edicions, materialitzat en la seva col·lecció Maremàgnum.
A Tortosa, com ja vaig explicar, es va donar el tret de sortida a l'ampliació d'aquest projecte amb autors de les Terres de l'Ebre. L'acte fou precedit d'una xerrada de Joan Veny, que ens feu un aclasse magistral sobre la variant tortosina de la llengua.
El dia 11, acollits a l'Institut Pere Martell de Tarragona, es va fer una bateria de presentacions, com podeu veure al programa, amb ànim de seduir el públic assistent, professors de secundària, i el desig que considerin els llibres adequats per al seu alumnat.
Abans, Màrius Serra va fer una xerrada sobre Literatura glocal. Va parlar dels beneficis de la presència dels autors a les aules, de l'impacte que podem represetnar per als alumnes, no tant pel missatge que poguem dir, sinó per la nostra sola presència, per fer-nos visibles, propers, reals, possibles. També parlà de la inconveniència de les lectures obligatòries, de la necessitat de mostrar la literatura com un fet lúdic, que tingui més de Carnaval que de Quaresma, que cal ser ferms en el contingut i flexibles en la forma.