28 d’octubre 2018

A la III Nit de la Cultura de Sant Carles de la Ràpita



Portem uns quants dies de pluja, alguns molt intensos, però aquesta nit no cau prou aigua per a tornar a anul·lar la meva visita a La Ràpita, on acudeixo per primer cop a la Nit de la Cultura, que enguany celebren per tercer cop.
No coneixia encara el seu recent estrenat Auditori Sixto Mir, una infraestructura més que, segur, representarà un al·licient perquè la cultura rapitenca en concret, i ebrenca, en general, no pari de créixer.
Avui acudeixo, sobretot, per l’homenatge a Víctor Canicio, un escriptor genial i singular a qui m'hi uneix la passió per la brevetat, i altres complicitats, com ara que el destí ens hagués unit a la primera presentació del meu primer llibre, l’any 2001, però, sobretot, una estima mútua que no necessita de cap justificació. Gràcies, Tomàs Camacho, per convidar-me a participar al llibre escrit per a l'ocasió.
Aquesta Nit de la Cultura serveix per a entregar els premis de narrativa Sebastià Juan Arbó i d’escultura Agustí Vizcarro, que recauen en Esteve Llitrà i Marc Raventós, respectivament.
Per a acabar, espectacular concert de Noel Luna, amb repertori ja clàssic de cantautors sempre reivindicatius (algun ara ja no tant), Paco Ibáñez, Labordeta, Llach, Serrat... i composicions pròpies. Humil i al costat dels humils, sincer, fresc, potent, agosarat, divertit, emotiu... omple l'escenari amb la seva guitarra i es posa el públic, cambrers inclosos, a la butxaca.
En resum, nit en molt bona companyia, una ocasió més per a aprofundir els lligams de coneixement mutu i d’estima amb gent de la cultura ebrenca, que hem sabut crear una pinya molt maca que no té preu.
Felicitats a tots els amics i amigues rapitencs, que en són una bona colla, per la marxa cultural que porten, i pel suport que reben de la regidoria de Cultura amb Erika Ferré al capdavant.
Portem uns quants dies de pluja, alguns molt intensos.
Canal 21 Ebre
Imaginaràdio