22 d’octubre 2018

a les Jornades de les lletres ebrenques




Dissabte passat, 20 d'octubre, acudeixo fidelment i ple d'il·lusió a una de les cites literàries anuals imprescindibles, les Jornades de les Lletres Ebrenques d'Amposta, que ja arriben a la 13a edició.
Després d'un parell de dies de forta llevantada el riu baixa color de xocolate, ple de fang i de sediment per a nodrir el delta, i em disposo a gaudir del retrobament amb amics i amigues de lletres. Amb alguns ens veiem dia sí, dia no, amb d'altres 3 o 4 cops l'any, alguns només en aquesta data, i, com sempre, n'afegiré de nous a la meva col·lecció. Intento fer-me fotos amb molts d'ells i elles, on hi sura com a denominador comú un lluminós somriure.
El programa esta farcit d'actes, generós, nodrit de lletres, de música, d'aliment per a l'ànima i per al cos, i tot és fruit, en gran part, del caràcter de la reina de les Jornades, per aclamació popular (no com altres), Joana Serret, la directora de la Biblioteca Sebastià Juan Arbó.
Josep Igual, Josep Ramis i Màrius López ens presenten una bona notícia, la propera posada en funcionament de la ruta literària de Sebastià Juan Arbó, amenitzats per la música de Camins de nit, a qui auguro i desitjo un gran èxit.
I els amics De MatíMañana, Eduardo Margaretto i Miquel Esteve, acompanyats de Don Tomasso i Eva Mascarell, ens porten poesia elèctrica.

Dinar farcit de somriures i complicitats que s'allarguen durant tot el dia, i a la tarda un dels actes més interessants i necessaris, de presentació de nous valors literaris que han publicat la seva primera obra, molts dels quals ja tinc a la meva agenda, i d'altres que aviat tindré.
I per acabar, la trobada d'escriptors de capçalera amb bibliotecaris, conduïda per Ricard Ruiz Garzón, que utilitza de fil conductor fragments de llibres amb els llibres i les biblioteques de protagonistes. A la taula coincideixo amb Aleix Cort, Manel Ollé, Teresa Duch, Maria Carme Roca, Núria Pradas, Francesca Aliern, Miquel Esteve i Jordi Llavina.
Al meu bloc de notes hi he afegit uns quants telèfons, i de tornada encara hi ha alguna carretera tallada a causa del temporal, però demà farà sol.
Àlbum de fotos