12 de febrer 2020

diLLUMs d'arts al forn, trobada de febrer














10 de febrer de 2020. Nova trobada mensual dels diLLUMs d’arts al Forn, al Forn de la Canonja de Tortosa. habitualment té lloc el primer dilluns de cada mes, però excepcionalment, aquest cop l’hem ajornada per no coincidir l’endemà d’un dels actes més grans que organitzem, el passat 2 de febrer: Numen, veus d’Ilercavònia.  Arribada compta gotes de tots els assistents, com sempre, molts que venen per primer cop, en una marabunda divertida i caòtica de salutacions, abraçades, i presentacions dels uns amb els altres. Som gent molt diversa, que ens trobem en una mena de l’hora del pati, ballant en equilibri entre la diversió, la conversa, la rialla, i entre l’emoció i l’intercanvi de propostes i projectes culturas.
Comencem felicitant Valer Gisbert pel seu treball amb l’espectacle Numen, veus d’Ilercavònia.
Iniciem la secció fotografia, coordinada per Rafael Ricote i Batiste Pla, amb imatges comentades d’aquest últim.
A la secció musical, fragment de l’opera Lakmé, de Clement Phelibert Leo Delives, comentada per Domingo Ramos.
Sisco Lahosa recomana l’article La Candelera, de Narcís Comadira, al diari Ara 01/02/2020.
Jesús M. Tibau llegeix el poema Maig d’amor, de Gerard Vergés, en record de la defunció aquest dia de la seva dona, Imelda Alonso.
Jesús M. Tibau llegeix un conte de Gianni Rodari, en motiu del seu centenari.
Josep Maria Franquet ens parla de la conferència que realitzarà el proper 20 de febrer, “Problemàtica del riu Ebre en el seu tram final,  dins del cicle de xerrades ‘Ebre, canvi climàtic i gestió de recursos’, i del seu llibre Olivo y aceites de calidad, escrit conjuntament amb J. Tous Martí,
Pedro Lita, nou a les nostres trobades, ens explica el seu àmbit d’actuació musical, molt diferent al d’altres participants, ja que realitza producció MIDI, amb ús de seqüenciadors  per a produir notes i sons musicals amb diversos instruments, i ens en fa un breu tast.
Josep Maria Balagué ens mostra algunes de les fotografies que realitza amb un mètode del segle XIX, la cianotípia, i que exposa al Museu de l’Ebre fins l’1 de març.
I com ja és tradició, sorteig d’obsequis que, aquest cop, ofereix: Espàrrecs silvestres d’Anna Maria Franco, ampolla de vi de la Terra Alta d’Emili Marqués, un exemplar del llibre de Joan Panisello, dos fotografies de Rafael Ricote, una aquarel·la de Mercè Begué, que ve també per primer cop i ens parla de la seva motivació per a pintar, i un cap de setmana a l’allotjament rural Les Valletesd’Arnes per a 4 persones ofert per Elena Solé.
I acabem com sempre amb jotes escrites per Màrius Pont, que a manca d’acampanyament musical, recita ell mateix i Jesús M. Tibau, i canta a cappella Xavier Aragó, Viqui Almuni,  i els versos satírics de Joan Maria Romaní.
La propera trobada, el 2 de març.
Més imatges en aquest enllaç.