06 de febrer 2020

A mig camí de la incertesa


Oh, sorpresa! A mig camí de la incertesa és un recull de contes, el vuitè d’un total de setze llibres (la meitat, si no domineu les matemàtiques).
D’aquests vuit reculls de contes, cinc estan editats per Cossetània, i aprofito per a agrair un cop més la seva confiança dipositada als meus petits relats.
Sempre dic que no escric reculls de contes, sinó contes que vaig aplegant en reculls i que, per tant, no sé si trobareu moltes o poques diferències amb els anteriors, llevat, potser, de certa tendència innata d’aprofondir en les coses senzilles i quotidianes, per a intentar mostrar tota l’emoció que amaguen, i el vici de caure tossudament en la brevetat.
Com a dada prou rellevant, A mig camí de la incertesa té pràcticament el mateix nombre de pàgines que El noi del costat del padrí; però mentre al segon hi havia 39 contes, al nou recull se n’hi troben 57 contes ( amb els 6 nanocontes finals inclosos, que ja no poden faltar). Crec que això evidencia la tendència a la brevetat, a la contenció, a la síntesi.