13 de juliol 2008

Crònica de la 1a Jornada literària de Cornudella de Montsant

Després de tornar de la 1a Jornada literària de Cornudella de Montsant, veig que em puc estalviar la feina de fer-ne una crònica, ja que el company i amic Emigdi Subirats ha estat més ràpid, i la notícia ha sortit a El Punt d'avui. També ha donat la seva visió Josep Igual.
A aquestes cròniques només puc afegir-hi la meva emoció i agraïment a tots els participants, a l'Ajuntament, per apostar de manera entusiasta per aquesta iniciativa des del primer moment, i a tothom que ha assistit a l'acte i que m'ha animat a continuar.
Organitzar activitats amb la literatura com a protagonista no acostuma a tenir tant d'èxit com una paella popular, però animo, demano i reclamo a totes les entitats públiques que apostin més decididament per activitats d'aquesta mena, per a atansar els escriptors/es i els seus llibres als lectors, no només per Sant Jordi. Tant de bo els programes de festes majors dels nostres pobles i ciutats, grans i petits, s'atreveixin a incloure lectures de llibres, presentacions o qualsevol altre acte que, amb una mica d'imaginació i voluntat, pot combinar perfectament cultura i entreteniment.
Jo he impulsat al meu poble aquesta iniciativa, i en tinc d'altres en projecte a Tortosa, i cadascú de vosaltres, amics i amigues de la cultura, mestres, escriptors/es, bibliotecaris/àries, etc, podeu fer el mateix.
Mullem-nos per la literatura! Alguns escriptors i escriptores ho hem fet, en sentit figurat i sentit literal, aquest dissabte de pluja a Cornudella.



Escriptors/es i acompanyants més matines, a Siurana, desafiant la pluja.



Un instant de la lectura de fragments a la Renaixença.





Un moment de l'aplaudida actuació de Jesús Fusté.

Més fotos de la trobada a la galeria de Tomàs Camacho.

7 comentaris:

X. R. Trigo ha dit...

Un dia esplèndid, ahir. Enhorabona!

X. R. Trigo

Striper ha dit...

La foto de grup sota un bon marc.

Anònim ha dit...

Gràcies per tot, Jesús. Va ser un honor poder llegir al teu poble.

M.TeReSa ha dit...

Enhorabona per la festa, pel que veig va ser tot un èxit, ara és qüestió de fer-ho cada any i així anar fent arribar els vostres escrits a la gent, crec que és important i enriquidor per les dues bandes.
Una abraçada.

emigdi ha dit...

Amb ganes de repetir l'experiència l'any que ve.

Anònim ha dit...

Felicitats Jesús per la iniciativa!

Vaig ser a Prades de l'1 al 7 de juliol, de vacances.

Llàstima que ho féssiu la setmana vinent perquè hagués baixat segur.

Una abraçada!

David Figueres

angellluis.substack.com ha dit...

L'experiència va estar molt bé. Amb una mica de sort es pot tornar a repetir.

Àngel