14 de maig 2011

Visita a l'Escola Lluís Vives de Castelldefels



El passat 12 de maig, gràcies al programa Itineraris de lectura, de la Institució de les Lletres Catalanes, vaig visitar l'alumnat de 6è de Primària de l'Escola Lluís Vives de Castelldefels, convidat per l'amic blocaire Rafel Casas.

Per a mi sempre és molt enriquidor i refrescant visitar les escoles, i aquest cop no fou una excepció. L'acte va estar molt ben treballat amb anterioritat a les classes, on ja havien llegit algun dels meus contes, i els alumnes portaven preparades preguntes, sovint molt directes, algunes ben precises i agudes: els interessa tot, quan escrius, per què, quan, quants llibres vens, si ets del Barça... I vam jugar amb les Desdefinicions que ja havien estat treballades el curs passat amb molt d'èxit.

Podeu veure un recull de fotos en aquest àlbum de l'Escola.

Com sempre, he volgut mostrar-me senzill i proper (tampoc sabria fer-ho d'altra manera) i demostrar que un escriptor no és un apersona estranya al seu món. Deixeu que els xiquets s'atansin als meus llibres.

3 comentaris:

Lluís Vives ha dit...

M'ha agradat molt que vinguis al col•legi, així podré conèixer a un escriptor famós. Has sigut molt amable i simpàtic. M'agradaria que tornessis una altra vegada i que em firmis un llibre.
- Va ser molt agradable i interessant haver fet aquesta trobada amb un autor. Va respondre amb total sinceritat a les nostres preguntes i li vam conèixer més a fons. Ens agradaria llegir un dels seus llibres encara que ens digués que les recomanava per a persones grans i ens hem quedat amb les ganes.
- Ens ha agradat molt la teva visita, ànims per escriure el següent llibre.
- Has sigut molt amable en contestar les nostres preguntes. M’ha agradat molt el conte magnetisme.
- Ets el primer escriptor que hem conegut i ens ha fet molta il•lusió, Fins i tot hi ha nens que s’han comprat els teus llibres.
- Moltes gràcies per haver vingut, ens ha fet molta il•lusió conèixer a un famós escriptor català.
- Els teus llibres són molt originals amb portades i títols molt bonics.
- Ens ha agradat molt la teva visita i ens agradaria que ens enviessis algun llibre perquè ens el llegim. També podries enviar-nos desdefinicions perquè podem endevinar-les-
- Nosaltres voldríem preguntar-te si en algun dels teus futurs llibres podries parlar de nosaltres, alumnat i professorat de l’Escola Lluís Vives.

Anònim ha dit...

Hola Jesús, aquí t'enviem uns comentaris de 6è B de l'Escola Lluís Vives a la teva visita.

Anònim ha dit...

Bon dia sr. Jesús, soc una de les alumnes de sisè de primària de l'Escola Lluís Vives i vull que sàpiga que em va agradar molt que ens visitessi. Em van semblar molt divertits els relats que ens va enviar, en particular: roig i autoestima. Respecte els seus llibres, no és tracta només de saber llegir-los, sinó de comprendre el seu contingut i saber assimilar-lo amb un nou coneixement.