11 de febrer 2012

Terres

terres és un projecte de difusió de les Terres de l'Ebre, de la cultura, de la gent, i del paisatge, dels seus productes i de la seva gastronomia. Alhora, és una reflexió estètica i social sobre el territori i les persones, sobre com s'hi relacionen i interactuen.

El projecte l'inicien el dissenyador gràfic Jaume Martínez, el fotògraf Guillermo Barberà i el realitzador Santi Valldepérez, tots ells amb més de deu anys d'experiència professional en els seus camps i molta experiència en el sector editorial. Tots tres actualment resideixen a les Terres de l’Ebre després d'haver treballat fora durant anys, principalment a Barcelona, però també per Europa i Sudamèrica. terres és un espai obert per a la intervenció de col·laboradors de múltiples camps, des d’artistes visuals i sonors fins a escriptors o pintors.
El format inicial serà el de revista on-line a terresmagazine.com, amb versions per a tablet i pàgina web. També s'editarà un número-resum anual i es farà un tiratge de flyers de cada edició de la revista que es distribuirà per tot Catalunya.
Cada número constarà de sis reportatges que s’aniran acumulant de manera progressiva a l’arxiu del nostre web. La segona part de la revista serà una guia de restaurants, allotjaments i serveis de les Terres de l'Ebre.
Pobles, rutes en bicicleta, en llagut, a cavall o a peu, personatges destacats i persones del terreno... Els oficis i les aficions característiques del territori de l’Ebre... Els productes i la cuina de mar, de muntanya i de riu... tot això és terres.
Aquest projecte s’adreça a tot tipus de persones sensibles a la bellesa del paisatge i a la proximitat de la gent de l’Ebre, amb ganes de conéixer raconades d’un territori encara per descobrir.
La presentació del projecte i del número #00 de la revista serà el proper dissabte 18 de febrer, en una festa que tindrà lloc al Centre d’Art de les Terres de l'Ebre, a Amposta. Començarà a les 20h i s'allargarà fins després de la mitjanit. Hi haurà diferents actuacions en directe, dj's, vj's i performances.

1 comentari:

Joan Guasch ha dit...

Me n'alegro moltíssim que per fi les Terres de l'Ebre estiguin agafant la força que els cal. Ja saps que soc un enamorat d'aquelles contrades i m'hi sento especialment atret. Potser ja és hora de defugir de les preponderàncies del nords i enamorar-nos dels acollidors i vitals suds.