25 de juny 2013

Pissiganya

Pissiganya és la primera revista digital de poesia infantil escrita per xiquets i xiquetes. Els seus principals protagonistes, doncs, són els xiquets i nines, nenes i al·lotsnins i al·lotes, nens i xiquetes, alumnes de les diferents escoles de primària d’arreu del País Valencià, les Illes Balears, Catalunya i la Catalunya nord, poetes tots ells en llengua catalana.
Pissiganya és, per tant, la revista escolar de més gran abast existent a hores d'ara dins el domini lingüístic català, car la fem, poble a poble, comarca a comarca i ciutat a ciutat entre totes les escoles que hi participem per mitjà de la xarxa. La missió dePissiganya, doncs, és atiar el foc de la creació poètica des del principi: l'escola primària, amb la voluntat que els infants, en la mesura que s'hi aficionaran de menuts, també continuaran, en fer-se grans, el gust per llegir i escriure poesia.
Però Pissiganya no se centra única i exclusivament en els xiquets, ja que també ofereix eines per a mestres i pares interessats a difondre la poesia entre els infants, amb una àmplia bibliografia de llibres de poesia infantil, així com recursos pedagògics i experiències didàctiques descarregables des del web, amb la possibilitat, també, d’afegir-ne de noves per part dels usuaris registrats.

2 comentaris:

Jordi Solà Coll ha dit...

Excel·lent iniciativa que, justament, coincideix amb
el centenari de la Joana Raspall, degana de la poesia
per a infants i gran defensora de
la nostra llengua.

Felicitats pel teu bloc (que jo ja
coneixia)... Ara mateix m'hi faig
seguidor i l'afegeixo al llistat de blocs del meu bloc... Gràcies!

Gràcies!

Remei Navarro ha dit...

Una gran iniciativa, necessària!
Comente poc al teu bloc encara que el llegeixc, però el que més m'agrada és escoltar les teues lectures al youtube.
Una abraçada i quedes convidad a ma casa.
He obert un bloc en català on la música i les fotos es mesclen per calmar l'esperit. Vaig tancar el blog que tenia, al qual tu vas vindre alguna vegada.
Seràs ben rebut si t'acoste al nou espai que he creat.
Una abraçada.