29 d’octubre 2013

Anton Monner a Tens un racó dalt del món


Anton Monner és el convidat d'aquesta setmana a Tens un racó dalt del món, per comentar-nos el seu darrer llibre, Història de Gandesa, cruïlla de camins.
No es tracta d'un llibre d'història habitual, on se'ns narri els fets més importants, sinó un recull de tots els textos que l'autor ha torbat en diaris i arxius en què es parla de Gandesa, escrits de forma literal, amb anotacions, això sí, explicatives. Hi trobarem fets de més importància com reunions de Corts, bodes reials i guerres, i d'altres més quotidians, com els problemes amb la carretera de Tortosa o disputes entre veïns, tot i que això de la major o menor importància dels fets és relatiu.
Passarem només per damunt d'una de les grans figures que ha donat Gandesa, com és Mossèn Manyà, llegirem un fragment de La dansada, de Carme Meix, l'escriptora més  important de la vila, i recomanarem altres llibres com: Motril 86, de Muriel Villanueva; 22 contes a la vora de la independència, de varis autors; L'horitzó primer, de Joan Todó; Dones d'aigua, de Toni Cucarella; El misteri de la motxilla, de Jordi Cardona.
El programa es podrà veure a Canal 21 els dimecres 30 d'octubre i 6 de novembre, a les 21.00 h., i en diverses repeticions durant aquestes dues setmanes.

1 comentari:

Carme Meix ha dit...

Hi hauria alguna adreça on jo ho pogués visionar, a Internet? El canal 21 des de casa meva no s'agafa.